Linkovi

Darmanović: Crna Gora zabrinuta za mirovni proces na Bliskom istoku


Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović (rtcg.org)
Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović (rtcg.org)

Šef crnogorske diplomatije, Srđan Darmanović, saopštio je da je Crna Gora zabrinuta zbog najnovijih događaja i mogućih posljedica po mirovni proces na Bliskom istoku, prenosi portal RTCG.

Odgovarajući na pitanje o stavu Crne Gore po pitanju Jerusalima nakon što su ga SAD priznale za prijestonicu Izraela, Darmanović je rekao da smatra da “treba zadržati stvaranje uslova za direktne i sadržajne pregovore koji bi donijeli održivo rješenje”.

On je, na konferenciji za medije nakon susreta sa svojim litvanskim kolegom Antanasom Linkevičiusom, rekao da je Crna Gora uvijek podržavala, i sada podržava takozvano rješenje o dvije države i već poznate stavove sadržane u nozu odluke i rezolucija Savjeta bezbjednosti UN.

"Budući da je to, po našem viđenju, jedina realna opcija koja može donijeti trajan mir i bezbjednost i Izraelu, i Palestini", rekao je Darmanović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora ima veoma dobre odnose sa obje države i cilj joj je da takve odnose održava i dalje.

"Zato ostajemo posvećeni daljem razvoju bilateralnih odnosa i sa Palestinom i sa Izraelom, uz obostrano poštovanje i izgradnju političkih, privrednih, kulturnih, naučnih i drugih kontakata”, istakao je crnogorski ministar vanjskih poslova. “Mi vjerujemo da je mirovni proces nezamjenjiv, i da će se nastaviti"

XS
SM
MD
LG