Slučaj "Panda", roditelji 19 godina čekaju istinu

Na današnji dan pre 19 godina ubijena su šestorica srpskih mladića u kafiću "Panda" u Peći. Za zločin niko nije odgovarao. Roditelji čekaju istinu.

Dvojica maskiranih ubica upali su u kafić "Panda" i usmrtili pet srednjoškolaca i jednog studenta.

"To je bilo streljanje, to je bio masakr. To, ko je uradio... to je monstrum uradio, uradio je bolesni um", kaže Milena Radević, majka ubijenog Ivana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u više navrata govorio da postoje "određene informacije" o ubistvu u Peći, a roditelji ubijenih već duže vreme su u kontaktu sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu.

"Istražne radnje su krenule i očekujemo da nam saopšte kada će to biti, sami se pitamo", navodi Vojislav Trifović, otac ubijenog Dragana.

"Ona saznanja koja ja imam za sada, ja ne znam kako sam mogla da to preživim, a evo ima slučajeva da majka nije mogla da preživi. Slavica Obradović, osmog je sahranjena, a petog je umrla", kaže Milena Radević.

Odgovor na pitanje ko im je ubio decu, roditelji čekaju u Crnoj Gori, gde nemaju ni status raseljenih osoba. Nije im bilo lako da stignu do groblja sa srpskim ličnim kartama i pasošima izmeštene Policijske uprave Peć.

"Apelujemo na državu Srbiju da nam omogući dokumenta sa kojima možemo da dođemo, da ne čekamo po godinu dana ta njihova dokumenta, nego da možemo da dođemo. Mi se ne pominjemo nigde ni među živima ni među mrtvima", kaže Ljubica Trifović, majka ubijenog Dragana.

Roditelji ubijenih dečaka su među retkima koji tokom godine obilaze pravoslavno gradsko groblje u Peći. U tom gradu gotovo da nema Srba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво