EL - Drama na Bosforu, Žalgiris i Perez-Perez srušili šampiona Evrope!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.12.2017.
20:47
Izvor: Sportske.net

Fantastična utakmica na otvaranju dvanaestog kola Evrolige. Litvanski Žalgiris odradio sjajan posao u Istanbulu i uz nezanemarljivu pomoć sudije Perez-Pereza stigao do trijumfa.

Epa/Adrian Ruiz de Hierro
Epa/Adrian Ruiz de Hierro

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea i Žalgirisa priredili su ljubiteljima igre pod obručima fenomenalnu utakmicu na otvaranju 12. kola Evrolige.

Gostujući sastav slavio je u neizvesnoj završnici rezultatom 90:89 (16:24, 25:18, 22:22, 27:25) i tako priredio veliko iznenađenje.

Nakon prve četvrtini činilo se da Fenerbahče neće imati problema i da će kvalitet šampiona Evrope presuditi u ovom okršaju, ali je tim Šarunasa Jasikevičijusa pokazao karakter i anulirao zaostatak od osam poena pre odlaska na odmor.

Ekipe su u drugom poluvremenu odigrale egal utakmicu, rezultatska klackalica bila je aktuelna sve vreme tako da je usledila dramatična završnica u kojoj je i sudija Migel Perez-Perez odigrao svoju ulogu.

Pri vođstvu Fenerbahčea 86:85, na četrdeset sekundi pre kraja meča, Španac je pri izvođenju lopte sudio nesportski faul Bredu Vonamejkeru što je u najblaže rečeno bila diskutabilna odluka.

Žalgiris je iskoristio oba sloboda bacanja, poveo sa pola koša razlike (86:87), a onda je propustio šansu da trojkom stavi tačku na utakmicu. Fener nije uspeo da iskoristi sledeći napad pa je Vasa Micić slalomom sa svoje polovine prešao čitav teren i nesebično asistirao Arturasu Milaknisu koji trojkom rešava pitanje pobednika.

Željko Obradović je na tajm-autu nacrtao akciju koju je dala rezultata pošto je Kostas Slukas pogodio za tri poena. Domaći su pravili faul, Kevin Pengos je promašio oba slobodna bacanja, ali Džejms Naneli nije uspeo da uradi ništa više nego da loptu pošalje ka obruču i jedva dobaci do reketa.

Žalgiris je tako priredio veliko iznenađenje na startu 12. kola. Bila je to sedma pobeda šampiona Litvanije, dok je Fenerbahče pretrpeo četvrti poraz u Evroligi.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Kevin Pengos sa 22 poena i 7 asistencija, a pratili su ga Aksel Tupan (16 pts, 7 sk), Paulius Jankunas (15 pts, 6 sk) i Brendon Dejvis (14 pts, 4 sk). Vasilije Micić je za 20 minuta na parketu postigao 6 poena i ostvario 5 asistencija.

Fenerbahče je nastupio u desetkovanom sastavu jer Željko Obradović večeras u igru nije uvodio Nikolu Kalinića, Meliha Mahmutoglua, Sinana Gulera i Bobija Diksona tako da su samo osmorica igrača dobila minute.

Reprezentativac Češke Jan Veseli bio je najefikasniji u Fener sa 20 poena, 5 skokova i 2 asistencije, a Bred Vonamejker upisao je poen manje od "Letećeg Čeha" i po četiri asistencije i ukradene lopte.

Marko Gudurić je za 21 minut na parketu postigao 7 poena (2/4 za dva, 1/3 za tri), upisao 3 skoka i 4 asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikolaBuki
Thursday, 14.12.2017
22:00

Milion puta pobede zahvaljujuci sudijama i nikom nista a kad jednom izgube odmah se dize galama.