Antić: Spremni za hladni talas 1Foto: FoNet/TV Fonet

Beogradske elektrane su spremne za hladni talas koji se očekuje u januaru, rekao je večeras ministar rudarstva i enegetike Aleksandar Antić, prilikom obilaska Toplane Novi Beograd, navodeći da su obezbeđeni energenti i obavljeni kvalitetni remonti.

Antić je izjavio da elektrane rade u režimu neophodnom za aktuelne vremenske prilike, koje se specifične jer je temperatura 12 stepeni Celzijusa, dok je prošle godine u ovo vreme bilo minus 15 stepeni.

Prema Antićevim rečima, Beogradske elektrane su izuzetno dobro pripremljene za grejnu sezonu.

Snabdevanje gasom je uredno, obezbeđene su sve neophodne količine ostalih energenata potrebnih za rad elektrana, izjavio je Antić, navodeći da su posebno značajne zalihe mazuta.

Antić je rekao da su izuzetno kvalitetno urađeni remonti i da su lane izvedene značajne investicije, kao i da će ih biti i ove godine, pominjući obnavljenje mreže i nove projekte.

Ova godina treba da donese važne korake vezane za realizaciju toplodalekovoda između Obrenovca i Beograda. To je jedan od najboljih energetskih projekata u Srbiji, koji treba da obezbedi dugoročnu stabilnost Beogradskih elektranaali i energetsku sigurnost čitave Srbije, izjavio je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari