• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Patrijarh služio liturgiju u Hramu Svetog Save

Izvor MONDO/Agencije

Poglavar Srpske pravoslavne crkve Irinej služio je danas u kripti Hrama Svetog Save božićnu liturgiju, u prisustvu velikog broja vernika i članova Vlade i izaslanika predsednika Srbije.

Među prisutnima su bili generalni sekretar predsednika Vlade Srbije Nikola Slaković, šef diplomatije Ivica Dačić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, gradski menadžer Goran Vesić, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom.

Posle liturgije božićnu poslanicu patrijarha Irineja pročitao je starešina Hrama Svetog Save Stefan Šarić.

SREĆAN BOŽIĆ: Mir Božji, Hristos se rodi!


"Božić nam osnažuje i vraća biblijski blagoslov: Rađajte se i množite i napunite zemlju. Daj Bože da ovaj blagoslov postane mera života srpskog naroda i svih naroda na zemlji, jer bi na taj način pakao bratoubistva i čedomorstva bio zamenjen rajskim mirom i punoćom života", navedeno je u poslanici.



"U ove blagoslovene božićne dane molimo se Gospodu, Caru mira da ugasi neprijateljstva među narodima, da spase ljude Svoje širom sveta i da bude milostiv svima nama", dodaje se u poslanici.

Na liturgiji je pevao i dečiji crkveni hor "Rastko", a posle bogosluženja usledilo je pričešće vernika koja su postili tokom Božičnog posta.

Nakon božićne liturgije planirano je lomljenje česnice na platou kod Hrama Svetog Save.

"Unija pekara se 27. put pobrinula da Beograđanima obezbedi velike česnice. Pripremili su tri zlatna i 10 srebrnih dukata, dve velike česnice od kojih će jedna biti podeljena na čak 2.000, a druga na 800 delova" rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović Mladenović.

Lomljenje česnice zakazano je za 12 sati.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

novosadjanIN

Koliko je samo moglo dece da se izleci i napravi vrtica za decu od ovog "diznilenda" i sarenisa skupocenog,eh drzavo...Neko ko zivi od milostinje (crkva dobija "novcane prilige",jel tako?) ne bahati se ovako sa ovim bespotrebnim izgradnjama,sljastecim kicerajem i glupostima...Svi popovi redomneka vas je sramota na danasnji dan

Tako je zeleo

@novosadjanIN Sveti sava...

special image