Kineski klasični ples ekskluzivno 18. januara u Srpskom narodnom pozorištu

Plesna akademija iz Pekinga sa kineskim klasičnim plesom "Fen mo" gostuje 18. januara na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta.
Više od 30 učesnika ove ustanove, koja je jedna od najprestižnijih plesnih škola u svetu, u živopisnim scenama prikazaće život pokretima kroz jedinstvenu formu estetike kineskog slikarstva.
 
Ples je inspirisan izrekom: "Ako slikar može dočarati pet boja samo korišćenjem mastila, smatramo da je uhvatio suštinu. Ali, ukoliko je slikarov um usmeren na tih pet boja, suština će mu izmaći."
 
Plesna akademija u Pekingu, osnovana 1954. godine, predstavlja ekskluzivnu instituciju visokog obrazovanja u oblasti plesa u Kini.
 
Gostovanje se realizuje u saradnji sa Minisrastvom kulture Narodne Republike Kine, ambasadom Kine u Srbiji, Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije, Narodnim pozorištem u Beogradu i Srpskim narodnim pozorištem. 
 
Ulaznice su u prodaji, a važe svi popusti (50 odsto za penzionere i studente, 20 odsto za organizovane posete).
 
Zbog velikog interesovanja, ulaznica je ostalo još malo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič