Šutanovac o "Listi protiv Vučića", Brnabić očekuje prljavu kampanju

Lider Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac izjavio je da se na beogradskim izborima bira tim koji može da napravi promene, a ne pojedinac.
Šutanovac je u intervjuu za Blic rekao da koalicija koja ga je kandidovala ima stručnjake koji će od glavnog grada ponovo napraviti grad budućnosti. 
 
"Uložićemo veliku energiju da građanima predstavimo naša rešenja i naš tim, za koji već sada mogu da kažem da je najbolji. Naša koalicija kandiduje čitav tim stručnjaka koji će od Beograda napraviti ponovo grad budućnosti", rekao je Šutanovac. 
 
Šutanovac, koji je kandidat DS i Nove stranke za gradonačelnika, naveo je da je najvažnije da buduća koalicija koja će upravljati Beogradom ispuni obećanja data u kampanji, jer više ne sme biti neispunjenih obećanja. On je naveo da DS i NS razmišljaju da listu nazovu "Lista protiv Aleksandra Vučića" jer je, kako je ocenio, krajnje licemerno kada lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da demokrate ne vole Beograd. 
 
Dodao je da veruje da će sa Aleksandrom Šapićem, koji je takođe kandidat za gradonačelnika, razgovarati nakon izbora.
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje vrlo "prljavu kampanju" za izbore u Beogradu i najavila da će se uključiti u tu kampanju, u meri u kojoj joj to dozvoli radno mesto.
 
"Očekujem izuzetno prljavu kampanju u kojoj se ne biraju sredstva, zato što mi imamo rezultate koji su neupitni. Opozicija je u nemogućnosti da napadne našu politiku i ide na najprimitivnije lične uvrede i laži", rekla je Brnabić u intervjuu za list "Alo".
 
Ona je ocenila da je Beogradu potreban neko ko održava njegovu širinu i otvorenost, ko osuđuje govor mržnje i ko je spreman da strane u odbranu slabijih. 
 
Brnabić je kritikovala kandidata za gradonačelnika Dragana Đilasa, navodeći da su mu na dan održavanja "Prajda" bili krivi organizatori, a ne oni koji su rušili Beograd, ali i zbog izjava o novogodišnjoj jelki, o projektu "Beograd na vodi" i o mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju. 
 
"Đilas je rekao da je naučio iz svojih grešaka, ali je u praksi ponovo dokazao da ništa nije naučio. Takva će biti cela kampanja, pričaće o jelki da ne bi pričali o Velikom bratu, braniće mitropolita od manjina, braniće kuću Velikog brata od dece u Pionirskom parku, kritikovaće Beograd na vodi da bi postavljali replike Terazija na Novom Beogradu", kazala je premijerka.
  • JJ

    14.01.2018 13:02
    U kom svojstvu tacno bi se nasa premijerka ukljucivala u izbornu kampanju? Ona se ne ukljucuje ni u svoj posao... Jedva cekam dan kada cemo prestati da gledamo njuske ovih na vlasti, na kojoj se sasvim nezasluzeno nalaze. Nije ni cudo kako nam ide ovako dobro kad se pogleda ko nam vrsi najvaznije funkcije u drzavi.
  • Zoran

    14.01.2018 12:38
    o
    Opozicija je spremna na sve.
  • danica

    14.01.2018 12:04
    Ako je tim toliko dobar, zasto bi se onda lista zvala protiv Vucica? Valjda treba akcenat da bude na planovima za Beograd, a ne to sto su protiv vlasti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.