0
Boks

FOTO: DAILYMOTION PRINTSCREEN

NOVI SPEKTAKL: Džošua i Parker boksuju 31. marta u Kardifu

Objavljeno: 14.01.18 u 14:30

Britanski bokser Entoni Džošua i Novozelanđanin Džozef Parker boksovaće 31. marta u Kardifu za ujedinjenje titula svetskog šampiona u teškoj kategoriji.

Džošua (28) je svetski prvak u verzijama WBA i IBF, dok je 26-godišnji Parker prvak u WBO verziji. Obojica su do sada neporaženi, Britanac ima svih 20 pobeda, Novozelanđanin 24.

– Ovakve borbe nisu lake pošto je veliki ulog i poštujem Parkerov tim što je prihvatio izazov. Volim boks, radujem se ovoj borbi, počeli su trenizi i pre nego što se okrenete doći će 31. mart – rekao je Džošua.

Ako Džošua pobedi, boriće se protiv Amerikanca Dionteja Vajldera, koji je osvajač šampionskog pojasa u WBC verziji. Poslednji neprikosnoveni svetski prvak u teškoj kategoriji bio je Lenoks Luis 1999. godine.

Entoni Džošua će doživeti veliki šok. Pre nekoliko meseci sam čuo da je rekao: ‘Zašto bih bio zabrinut za dečka sa Novog Zelanda’. E pa, sada će to otkriti, a svet će otkriti da li Entoni Džošua zaista ume da udara – rekao je Parker.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter