Britanski mediji došli su u posed rasističkih izjava devojke lidera ultrakonzervativne stranke UKIP koja nije birala reči pričajući o budućoj članici britanske kraljevske porodice Megan Markl.

Političar Henri Bolton (54) je suspendovan iz sopstvene partije pošto su se u javnosti pojavile rasističke izjave njegove 25-godišanje devojke Džo Marni. Ona se kasnije izvinila zbog svog ponašanja, ali teško da će joj to išta pomoći.

Dejli mejl je došao u posed šokantne razmene poruka između Marnijeve i njenog prijatelja u kojoj je Marni rekla da će Harijeva "crna američka" verenica da "uprlja kraljevsku krv svojim semenom". Marnijeva je takođe rekla da nikada ne bi imala seks sa crncima jer su "ružni", prenosi Blic.

Po otkriću ovih poruka, Marnijeva je odmah suspendovana iz UKIP-a. Poruke je Marnijeva razmenila sa prijateljem samo tri nedelje pre početka veze sa Boltonom. Ona je dalje napisala za Marklovu, čija je majka crnkinja, a otac belac, da je "pi**a koja govori o rodnoj ravnopravnosti", da je "opsednuta rasom" i da je "glupa mala prosta devojka".

Henri Bolton i Džo Marni Henri Bolton i Džo Marni Foto: Profimedia

„Ima mali mozak. Crna je. Glupa mala "glumica" za koju niko nije čuo”, napisala je Marnijeva u poruci.

Marnijeva je pritom vređala i druge rasne i etničke manjine u Britaniji rekavši da oni "polako krče sebi put napred".

„Sledeći je muslimanski premijer. I crni kralj”, rekla je ona.

Izjavila je i da postoji veliki problem sa migrantima.

„Ovo je Britanija. Nije Afrika”, rekla je Marnijeva.

Foto: Profimedia

Kada joj je prijatelj rekao da je to rasistički, ona se pravdala.

„Pa šta. To što ne želim da druge rase i kulture izvrše invaziju na našu kulturu, ne znači da mrzim njihovu rasu”, rekla je manekenka.

Njen partner Henri Bolton se trenutno suočava sa mogućom smenom u partiji, jer je njegova veza sa mladom manekenkom izazvala bes. Bolton, bivši oficir, ostavio je suprugu Tatjanu Smurovu i njihovo dvoje dece zbog Marnijeve koju je upoznao krajem prošle godine. Ukoliko on bude smenjen sa mesta šefa stranke, UKIP će morati da bira svog petog lidera za svega 18 meseci.