');
Najnovije vesti
Blic Vesti Politika

NAPREDNJACI KRITIKOVALI ŠUTANOVCA "Subvencije za poljoprivredu rastu iz godine u godinu"

Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke istakao je da grad Beograd iz godine u godinu povećava budžet za subvencije za poljoprivredu.

SNS logo foto promo
SNS logo foto promo

SNS je oštro kritikovao lidera DS Dragana Šutanovca i prethodnu gradsku vlast navodeći da su 2011. godine subvencije iznosile svega 6 miliona dinara 2011. godine, a nezadovoljni poljoprivrednici, u znak protesta zbog neisplaćenih premija, prosipali mleko po ulicama.

Za razliku od toga, subvencije u poljoprivredu u 2016. iznosile su, kako ističe SNS, 40 miliona, 2017. godine 120 miliona, a budžetom za 2018. godinu predviđeno je 180 miliona dinara namenskih subvencija za nabavku protivgradnih raketa, plastenika, traktora i druge prateće polkjoprivredne mehanizacije.

Time je odgovorna gradska vlast predvođena SNS pokazala da brine o poljoprivrednicima, dodaje Gradski odbor SNS, koji Šutanovcu poručuje da je "briga o poljoprivrednicima mnogo više od ulaganja u sopstveni pašnjak", navodi SNS u saopštenju

DS je prethodno saopstio da je Šutanovac, inače kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda zajedno sa prvom na zajedničkoj listi profesorkom dr Vesnom Rakić Vodinelić razgovarao sa poljoprivrednicima u opštini Grocka i predstavio rešenja za razvoj agrara u Beogradu.

Napominjući da veliki broj Beograđana živi upravo u prigradskim opštinama i bavi se poljoprivredom, Šutanovac je rekao da DS ima plan kako da vrati subvencije poljoprivrednicima kao i plan za formiranje fonda za razvoj agrara koji će omogućavati poljoprivrednicima beskamatne kredite dok je Rakić-Vodinelić ocenila da su veliki porezi na poljoprivredno zemljište dodatan teret svim Beograđanima koji obrađuju zemlju.

"Beograd iz godine u godinu povećava budžet za subvencije, za razliku od perioda Šutanovca, Šapića, Đilasa i njihovih stručnjaka koji su otimali od građana da bi ulagali u sopstvene pašnjake i vinograde," navodi SNS u saopštenju.