KRAJ: Srbija-Švedska 25:30

Novosti online

14. 01. 2018. u 17:45

Izabranici Jovice Cvetkovića večeras izgubili i drugi duel u grupnoj fazi prvenstva Evrope

КРАЈ: Србија-Шведска 25:30

Rukometaši Srbije Foto: N. Paraušić

Dve utakmice i dva poraza za reprezentaciju Srbije na prvenstvu Evrope. Posle Hrvatske, izabranike Jovice Cvetkovića savladali su i Šveđani - 30:25.

U nekoliko navrata su "orlovi" uspeli da priđu na dva-tri gola zaostatka, prednost od dva igrača više, ali prevelik broj grešaka i fenomenalni golman APelgrin su sprečili bolji učinak.

Kako stvari stoje selekcija Srbije će večeras morati da navija za Hrvatsku protiv Islanda kako bi zadržala šanse za plasman u narednu fazu.

DRUGO POLUVREME

Šešum uz malo sreće započinje drugo poluvreme golom, potom dobra odbrana, brz napad, ali ponovo Apelgrin. Isključen je Nilsen, pa će Srbija imati brojčanu prednost u naredna dva minuta (11:16).

Đukić dobija drugi put loptu na krilu i daje drugi gol, a Šveđani i sa igračem manje postižu pogodak. Marsenić po glavi udara jednog od protivničkih igrača i ide na dva minuta na klupu. Cupara uspeva da spreči pogodak sa krila prvi put, ali ne i drugi, lak gol Vanea (13:18). Nenadić drži Srbiju u igri. Cupara brani, Beljanski pogađa i taman kada je delovalo da je Srbija prišla, brzi napadi, gol Ekberga i ponovo pet golova prednosti za Švedsku (15:20).

Šveđani daju gol sa igračem manje, ali Marsenić kažnjava to što igraju bez golmana i pogađa praznu mrežu. Ekberg sa krila dolazi do gola, Đukić pokušava da uzvrati brojčanu prednost brzim napadom, Apelgrin opet inteveniše (17:22).

Par bržih napada Srbije, Beljanski u stilu vaterpolista postiže gol, potom Ilić trči odlično u kontri, smanjuje na samo dva gola zaostatka i tera Šveđane na tajm-aut (21:23).

Fantastična reakcija Nenadića u kontri, Apelgrin brani, lopta se odbija od Petra u gol, ali je već bio u "zabranjenom prostoru", pa je pogodak poništen. Srbija potom sa igračem manje, Lagergren daje gol, Đukić odmah uzvraća, srećom Šveđani prave grešku (22:24).

Podignuta ruka danskih arbitara, Srbija mora brzo da šutira, Zelenović prolazi, nova odbrana Apelgrina, i brz pogodak Heningsona (22:25). Greška Srbije, nova konta, Zahirson ostaje sam i lagano matira Cuparu za novu osetniju prednost (22:26).

Nešto oštriji start Nilsena, čarke na terenu, sudije uspevaju to da smire, a Darj ide na klupu na dva minuta. Ilić uspeva da iznudi penal, a Zaherson je isključen. Srbija ima dva igrača više. Nenadić realizuje sedmerac (23:26).

Prednost od dva igrača više Srbija nije iskoristila, Đorđić pravi faul u napadu, a Šveđani preko Tolberga postižu gol sa svim problemima, potom u brzini Srbija gubi loptu, da bi Nilsen potom rešio svaku dilemu (23:28).

Na kraju pet golova razlika za Švedsku (25:30).

PRVO POLUVREME

Start meča i po gol sa pozicije pivotmena na obe strane. Nilsen je isključen već u 46. sekundi, pa Srbija ima brojčanu prednost (1:1). Ista situacija pred golom Srbije, Beljanski je isključen, a Lagergen daje gol (1:2) . Brzo izjednačenje Srbije, ali potom ne uspevaju da dođu do prvog vođstva, pošto je udarac Zelenovića završio pored gola. Lagergen pogađa stativu, ali sudije pokazuju da je sedmerac. Ekberg to realizuje (2:3).

Brzo i lako Šveđani koriste svaku grešku i dolaze do četiri gola prednosti posle osam minuta (3:7). Traži Cvetković tajm-aut, a po povratku Šveđani dolaze do dve kontre, prvu su realizovali, drugu nisu. Marković postiže gol sa krila, nešto što srpski tim gotovo da nije radio na meču sa Hrvatskom (4:8).

Imala je Srbija nekoliko prilika da dodatno smanji rezultat, ali je golman Apelgrin sjajnim intervencijama to sprečio. Konačno je uspeo Marković da ga matira. Odličan napad Šveđana i gol Jakobsona (5:9). Sve ono dobro što učine u napadu srpski igrači, anuliraju lošom igrom u odbrani. Previše lakih golova primamo, Zelenović smanjuje, ali opet kontra i lagan pogodak Zahrisona (7:11).

Čuvar mreže Švedske zadaje ogromne probleme srpskim igračima, a sve to nagrađuju u napadu i čuvaju osetnije vođstvo (9:15). Apelgrin nastavlja da zaustavlja šuteve Srba, Cupara uspeva da odbrani na drugoj strani. Đukić šalje loptu pored gola, arbitri pokazuju da je bio sedmerac. Nenadić to koristi i pogađa. Poslednji napad su imali Šveđani, pre toga je tražen tajm-aut. Pre zvuka sirene gol Nilsena za šest golova prednosti na pauzi (10:16).


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Neša

14.01.2018. 17:54

Igramo ubedljivo najsporiji rukomet, golmani veoma loši, ne koristimo krila, dajemo golove samo na individualni kvalitet. Ne znam ni što sam gledao prvu utakmicu, samo se džabe nerviram. Daj Bože da se nešto promeni, ali mislim da sa ovim selektorom nema ni teorijske šanse!

vitez

14.01.2018. 20:03

@Neša - golman je veceras bio odlican,skidao je 1 na 1 situacije..ostalo manje vise tacno

Драган

14.01.2018. 19:52

Изјави Цветковић после Хрватске "Igrači nemaju razlog da menjaju raspoloženje, okrećemo se narednom meču", вероватно исто важи и вечерас после Шведске.

Владица

14.01.2018. 19:58

Дефинитивно ћу себе поштедети нервирања и нећу вас више гледати!!

rade

14.01.2018. 19:58

Gospodine Cvetkovicu ako imas obraza od veceras ne bi trebao vise da budes rukometni trener nego samo obicni gledalac

Miki

14.01.2018. 20:00

Ma sramote i bruka. Treba vas sve naterati da umesto rukometa zemlju obradjujete. Bolje da niste ni išli nego što Srbiju i naciju brukate

SASA

14.01.2018. 20:09

Nije lose, opet ima neke sanse, ako ostali odustanu jer mi smo poznati po upornosti.

Sasa

14.01.2018. 20:15

nisu nasi tamo turisti, kao turisti su posli, pa niti jednu pobedu u pripremama nemamo, nsmo uigrani, pa koga onda da pobedimo, brukamo se ,,,,tako se ne ide, nemas napad, odbranu, golmana...pa gde si posao...