Grčka će dozvoliti upotrebu kanabisa u medicinske svrhe

Grčka se sprema da dozvoli upotrebu kanabisa u medicinske svrhe putem amandmana koji će uskoro biti podnet parlamentu i to bi trebalo da privuče investicije, izjavio je pomoćnik grčkog ministra poljoprivrede Janis Cironis.
Grčka će dozvoliti upotrebu kanabisa u medicinske svrhe
Foto: Pixabay
"Za nekoliko nedelja u parlamentu će biti predstavljen amandman kao zakonski okvir za gajenje kanabisa i proizvodnju farmaceutskih preparata na toj osnovi, što će otvoriti put za strane investicije u Grčkoj", rekao je Cironis.
 
Procenjuje se da bi tim investicijama moglo da se zaradi između 1,2 i dve milijade evra, dodao je zvaničnik i dodao da su za to zainteresovane grčke, izraelske i kanadske firme.
 
Cironis i drugi vladini zvaničnici posetili su u petak prvu međunarodnu izložbu kanabisa u medicinske svrhe organizovanu u Grčkoj.
 
Grčka vlada je prošle godine uz određene uslove dozvolila uvoz nekih medicinskih proizvoda na bazi kanabisa i gajenje indijske konoplje u industrijske svrhe. Konoplja se može koristiti i u građevinarstvu, za izradu tekstila, papira, u ishrani i za proizvodnju kompozitnog materijala.
 
Desetak zemalja Evropske unije odobrilo je kanabis u medicinske svrhe.
  • Čučuk Stana

    14.01.2018 19:55
    @Sale novosadjanin
    Srce moje ne bih da ti poželim da se razbolis pa da vidis kako leči....al kad takvu rečenicu napišeš da ne pomaže budalama i neobaveštenima....uh....idi zvizni sebi šamar!!
  • sale novosadjanin

    14.01.2018 18:31
    kanabis se koristi za proizvodnju 50000 artikala a leci preko 600 bolesti...od depresije do raka..
    ne pomaze jedino budalama i neobavestenima !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet