Liverpul prekinuo seriju Sitija bez poraza

Beta 14.01.2018

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas na svom terenu Mančester siti u derbiju 23. kola engleske Premijer lige.

Utakmica na stadionu Enfild donela je mnogo uzbuđenja i čak sedam golova, a na kraju i prvi poraz Mančester sitija u sezoni u Premijer ligi.

Goleadu je otvorio Aleks Okslejd-Čejmbrlen u devetom minutu kada je nakon kombinacije s Robertom Firminom odlično šutirao s oko 15 metara desno iskosa i savladao Edersona.

Siti je uoči poluvremena, odnosno u 40. minutu uspeo da dođe do izjednačenja, a strelac je bio je Liroj Sane na asistenciju Kajla Vokera.

Ekipa Jirgena Klopa znatno ofanzivnije počela je drugo poluvreme, a strelac drugog gola bio je Firmino u 59, koji je lepim lob udarcem prebacio Edersona, da bi samo dva minuta kasnije Sadio Mane precizno i jako šutirao sa ivice šesnaesterca za 3:1.

Liverpul je pitanje pobednika praktično rešio u 68. minutu pogotkom Mohameda Salaha, koji je iskoristio loše ispucavanje Edersona i udarcem sa preko 30 metara na prazan gol doveo svoj tim do tri gola prednosti.

Siti je preko Bernanda Silve u 83. i Ilkaja Gundogana u 91. minutu uspeo samo da ublaži poraz.

Mančester siti i pored poraza i dalje ubedljivo drži prvo mesto na tabeli Premijer lige sa 62 boda, 15 više od drugoplasiranog Mančester junajteda, koji ima utakmicu manje. Liverpul takođe ima 15 bodova zaostatka i nalazi se na trećem mestu.

(Beta, 01.14.2018)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »