Srbija izgubila i od Švedske na EP

Rukometna reprezentacija Srbije upisala je i drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, pošto je večeras u Splitu u drugom kolu Grupe A izgubila od Švedske sa 25:30 (10:16).
Švedsku je do pobede predvodio Albin Lagergren sa pet golova, dok su po četiri postigli Johan Jakobson, Niklas Ekberg i Lukas Nilson.
 
U selekciji Srbije istakao se Nemanja Ilić sa pet golova, dok je Petar Nenadić postigao četiri.
 
Švedska je od samog starta utakmice nametnula jak ritam, ekipa Jovice Cvetkovića nije uspela da uspostavi ravnotežu, a rival je postepeno povećavao prednost. Na golu Švedske bio je izuzetno raspoložen Mikael Apelgren koji je meč završio sa 19 odbrana. Upravo je golman Švedske u drugom poluvremenu, kada je Srbija odličnom serijom došla na dva gola zaostatka 10 minuta pre kraja, odbranio šut Nenadiću u situaciji jedan na jedan. 
 
Potom je Srbija imala još jednu priliku da dođe do preokreta, ali je ekipi Jovice Cvetkovića nedostajalo koncentracije u situaciji kada je imala dva igrača više na terenu.
 
Srbiji je za prolaz u narednu fazu potrebna večerašnja pobeda Hrvatske nad Islandom, a potom i trijumf u direktnom duelu s Islandom za prolaz.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.