KOKAIN ZAPLENJEN NA HORGOŠU: Dileri izgubili zaradu od pola miliona evra!
Foto: MUP

PRODAJA

KOKAIN ZAPLENJEN NA HORGOŠU: Dileri izgubili zaradu od pola miliona evra!

Crna Hronika -

Od kilograma čistog kokaina za uličnu prodaju se može dobiti oko 10 kilograma ovog narkotika

Od 4,6 kilograma čistog kokaina koji je zaplenjen od nemačkog državljanina na graničnom prelazu Horgoš, dileri su mogli da zarade oko pola miliona evra, objašnjava za Kurir policijski ekspert i predsednik Međunarodnog borda za borbu protiv narkotika Marko Nicović.

Kako navodi, od kilograma čistog kokaina za uličnu prodaju se može dobiti oko 10 kilograma ovog narkotika.

- Čist kokain se ne prodaje već se meša s različitim praškastim supstancama. Najčešće se koriste aspirin, vanilin šećer, talk, otrov za pacove i praškasti aditivi koji se koriste u ljudskoj ishrani. Strihnin, koji se koristi kao otrov za pacove, u maloj količini je neškodljiv za ljude, a istovremeno se najlakše pomeša s čistim kokainom ili heroinom - objašnjava Nicović i dodaje da se u kokainu koji se prodaje na ulici nalazi svega sedam do osam odsto te droge, a ostalo čine navedene supstance.

Prema njegovim rečima, od 4,6 kilograma čistog kokaina na ulici bi se našlo oko 50 kilograma ovog narkotika, a upravo u toj razlici je zarada narko-dilera.

- Ako uzmemo u obzir da se na ulici gram kokaina prodaje za oko 70 do 80 evra, zarada dilera u ovom slučaju bi bila oko pola miliona evra - kaže Nicović.

Poznati stručnjak navodi i kako na najlakši način prepoznati one koji koriste kokain i heroin.

- Iskusni policajci to već znaju. Naime, korisnici kokaina imaju proširene zenice, dok su kod korisnika heroina one sužene poput vrha čiode - rekao je naš sagovornik.

J. R. - Foto: MUP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: CRVENE BERETKE PONOVO NA OKUPU?! Šta najavljuju nekadašnji članovi ove jedinice?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track