Za obilaznicu 195 miliona

D. Alihodžić

16. 01. 2018. u 19:51

Zorana Mihajlović u poseti Leskovcu. Bolja veza za Lebane, Bojnik i Medveđu

За обилазницу 195 милиона

Ministarka Mihajlović sa građanima Leskovca / Foto Tanjug

ZA izgradnju 950 metara obilaznice oko Leskovca država će uložiti 195 miliona dinara jer je, prema rečima ministarke Zorane Mihajlović, ta saobraćajnica važna za tri opštine u Jablaničkom okrugu. Obilaznica će rasteretiti saobraćaj u samom Leskovcu, ali i će bolje povezati Lebane, Bojnik i Medveđu. Ministarka je u Leskovcu uručila i rešenja o ozakonjenju i otvorila "sezonu" prijema građana širom Srbije.

Obilaznica je počela da se gradi još 2010. godine, a lokalna samouprava je uspela da iz sopstvenih prihoda isplati 98 miliona dinara vlasnicima zemljišta preko kojeg treba da prođe nova saobraćajnica.

- Projekat treba da se uskladi sa zakonom. Dogovor je da mi pogledamo projekat, da prepravimo sve šta treba i da u drugoj polovini ove godine počnemo da radimo - kazala je ministarka, koja je s predstavnicima svih šest opština Jablaničkog okruga razgovarala i o izgradnji jeftinih stanova, ali i o ozakonjenju.

PROČITAJTE I: Obilaznicom do kraja decembra

- U Leskovcu je popisano 60.000 nelegalnih objekata, i već se uveliko izdaju rešenja o ozakonjenju. Veliki problem je materijalno stanje stanovnika ovog dela Srbije, koje ne muči visina takse za ozakonjenje već to što nemaju para da plate projekat izvedenog stanja. Apelujem na projektantske kuće da sagledaju situaciju, jer je ozakonjenje nacionalni interes - kazala je ministarka, koja je uručila rešenje o ozakonjenju Momiru Nikoliću, vlasniku IGM "Morava", i Leskovčanki Ljiljani Đorđević.

Đorđevićeva je za pomoćni objekat u Kozaračkoj ulici od 36 kvadratnih metara platila 20.000 dinara za ozakonjenje:

- Treba da platim još jednu taksu od 800 dinara. Relativno brzo i bez nervoze sam sve završila.

RAZGOVORI SA GRAĐANIMA

Foto D. Alihodžić

MINISTARKA je razgovarala sa nekoliko desetina Leskovčana koji imaju probleme iz domena njenog ministarstva. Ispred gradske uprave formirao se i red ljudi koji su hteli da iznesu svoje probleme (na slici). Ona je najavila da će i u ovoj godini nastaviti sa tom praksom.

- Već 20 godina pokušavam da rešim problem s nesavesnim investitorom koji mi je upropastio stan. Gajim pečurke po stanu umesto da podižem unučiće - kaže Leskovčanka Bosiljka Backović, jedna od onih s kojima je ministarka razgovarala i obećala pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije