Kosovo spremno za saradnju u istrazi o ubistvu Ivanovića 1Foto: Fonet (arhivska fotografija)

Predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači razgovarali su večeras telefonom o ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Vučić je u razgovoru ponovo zatražio od Tačija da prihvate učešće srpskih državnih organa u provođenju istrage o ubistvu Ivanovića, kako bi taj gnusni zločin u najkraćem mogućem roku bio razrešen, navodi se u saopštenju predsednika Srbije.

Kako se dalje navodi, predsednici su izrazili žaljenje zbog ubistva Ivanovića i ocenili da je dijalog Srba i Albanaca, kao i zajednički rad na smirivanju i stabilizaciji prilika na Kosovu i Metohiji, od ključnog značaja za obe strane.

Tači je na svom Fejsbuk profilu naveo da je tokom razgovora sa Vučićem, izrazio spremnost da kosovske institucije, u skladu sa važećim zakonima, sarađuju sa srpskim u istrazi ubistva Ivanovića.
Tači je napisao da su nadležni organi Kosova spremni da, u skladu s važećim zakonima Kosova, sarađuju i primaju „bilo kakvu pomoć koja može dovesti do rasvetljavanja ubistva“.

Tači je dodao da je tokom razgovora pružio uveravanja da nadležni organi, tužilaštvo i Policija Kosova vode intenzivnu istragu u cilju otkrivanja i dovođenja izvršilaca zločina pred lice pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari