ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Oko 81 odsto građana za priključenje Crne Gore EU

M. S.

18. 01. 2018. u 15:15

Rezultat istraživanja o percepcijama javnosti i komuniciranju procesa evropske integracije, koje je za potrebe EU info centra, uradila Defakto agencija, pokazao je da je 81 odsto građana za ulazak Crne Gore u EU

ИСТРАЖИВАЊЕ ПОКАЗАЛО: Око 81 одсто грађана за прикључење Црне Горе ЕУ

foto M.Labudović

Rezultat istraživanja o percepcijama javnosti i komuniciranju procesa evropske integracije, koje je za potrebe EU info centra uradila Defakto agencija predstavljeni su u četvrtak u Podgorici i rezultat je pokazao da je 81 odsto građana za ulazak Crne Gore u EU.

Javnosti su rezultate istraživanja predstavili ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, šefica političkog sektora u Delegaciji EU u Crnoj Gori Plamena Halačeva i autorka istraživanja Olivera Komar.

PROČITAJTE JOŠ - Crna Gora otvorila dva nova poglavlja u pregovorima sa EU

Jedan od rezultata pokazuje da je već četvrtu godinu za redom, od kada se sprovode ispitivanja, podrška građana pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji na konstatno visokom nivou, pa je krajem prošle godine 62 odsto ispitanika podržalo ulazak zemlje u EU.

"Uvek smo imali stabilan trend oko 75 odsto onih koji bi na referendumu glasali za članstvo u EU. Danas imamo porast i čak 80,9 odsto stanovništva bi na tom referendumu glasalo za ulazak u EU”, kazao je ministar Aleksandar Pejović.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

komandant 1001

18.01.2018. 17:05

Ima da od jadne crkavice plaćate godišnje članarine EU....pogledaj narode C.Gore kako žive Rumunji, Bugari i Hravati u EU....nema tamo ništa džabe...plaćate sada jednu običnu kafu (ekvivalent) 1 evro ali bogami platiće te istu tu kafu 2 evra u EU ....a da ne pričano o drugim dadžbinama. Srećno vam bilo !!!

maniks

18.01.2018. 18:44

Ako pozovete i ove iz Beograda i sire sto bi bilo mnogo dobro l na cemu bi vam bili zahvalni da se vrate u CG imali bi 99%.

Vladan

09.02.2018. 07:35

Navikli da se nekome na grbaču nakače, pa to ti je. Fali im Jugoslavija u kojoj su sisali sve, a ponajviše Srbiju, pa kada nema nje, daj šta daš. Većih parazita i neradnika od Crnogoraca nema.