Bogdan ruši rekorde: Samo nam je potrebno da krenemo da pobeđujemo

Mi. R.

18. 01. 2018. u 18:23

U šestom uzastopnom porazu Sakramenta Bogdanović je ponovo pomerio granice svojih NBA mogućnosti, postigao je 25 poena, uz šest skokova i dve asistencije za rekordnih 39 minuta

Богдан руши рекорде: Само нам је потребно да кренемо да побеђујемо

Bogdan Bogdanović foto: EPA

NA listi najboljih rukija ove sezone Bogdan Bogdanović zauzima visoku sedmu poziciju. Jedan od najboljih evropskih igrača, sve češće dokazuje da se i u Americi oseća kao svoj na svome, a jedina mana mu je što je član ekipe koja ima gubitnički mentalitet (13-31). U novom porazu Sakramenta, šestom u nizu, protiv Jute 120:105, Bogdan je ponovo pomerio granice svojih NBA mogućnosti, postigao je 25 poena, uz šest skokova i dve asistencije za rekordnih 39 minuta.

Publika je na delu videla njegovo šutersko umeće, koje je bilo nepogrešivo - šest trojki iz šest pokušaja.

- Samo nam je potrebno da krenemo da pobeđujemo - jasna je želja Bogdanovića. - Trebalo bi da naučimo da budemo čvršći, da ponesemo i malo prljave igre na teren. Moramo da donosimo pametnije odluke, da procenimo kada je potrebna pomoć u odbrani, a kada ne. Još učimo, Juta je mnogo iskusniji protivnik. Moramo da budemo tim, da igramo zajedno i verujemo saigračima.

Dok je Bogdan postavljao nove rekorde, Teodosić i Jokić su vodili važnu bitku za plej-of. Bolje su prošli Klipersi 109:104, koje je pobeda pogurala ka šestom mestu na Zapadu (23-21), a Denver je sad tik ispod crte (23-22). Teodosić je kao starter upisao 15 poena (2-2 za dva, 7-3 za tri), uz četiri skoka i pet uspešnih dodavanja, dok je Jokić imao novi dabl-dabl - 18 poena i 14 skokova (10-6 za dva, 8-1 za tri).

Četvrti srpski predstavnik Boban Marjanović je u porazu Detroita od Toronta 96:91, igrao deset minuta i zabeležio sedam poena i šest skokova. Njegovi Pistonsi su sada osmi na Istoku sa 22 pobeda i 21 porazom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije