KRAJ: Makabi - Crvena zvezda 89:75

Novosti online

18. 01. 2018. u 19:33

Srpski i regionalni šampion poražen na gostovanju "ponosu Izraela". Povreda Feldina brine više od rezultata

КРАЈ: Макаби - Црвена звезда 89:75

Milko Bjelica foto: N. Paraušić

Zvezdini košarkaši porazom od Makabija završili su "paklenu nedelju".

Srpski i regionalni šampion u 19. kolu Evrolige izgubio je u Tel Avivu 89:75, ali više od rezultata crveno-bele brine povreda skočnog zgloba Džejmsa Feldina.

PRVA ČETVRTINA
Alimpijević se odlučio da meč započne u petorci: Ročesti, Lazić, Dangubić, Bjelica, Lesor. Prve poene na meču postiže Lesor. Dobra odbrana srpskog tima, ali lopta ostaje u posedu domaćina, što kanjava Džekson trojkom uz dosta sreće. Lazić ne uspeva da uzvrati (3:2).

Parahovski poentira, Bjelica daje trojku za izjednačenje (5:5). Uzvraća Makabi mini-serijom od 5:0, košem Parahovskog i Rola koji poentira uz faul i pogođeno bacanje. Bjelica potom dobija "rampu", Rol nastavlja seriju, a Alimpijević traži minut odmora (12:5).

Odličan potez Bjelice i poeni po povratku na parket, ne pogađa dodatno bacanje. Enis je već ušao umesto Ročestija. Promašaji na obe strane, a to prekida Enis poenima sa linije penala (12:9).

Ušli su Feldin na jednoj i Kol na drugoj strani. Dangubić igra odličnu odbrnau na Tomasu, Lesor poentira u brzom napadu (12:11). Bjelica promašuje ceo koš, potom igra dobru odbranu, ali Feldin gubi loptu što Makabi koristi da poentira u kontri. Enis trojkom anulira vođstvo rivala (14:14).

Tajus je polovičan sa linije penala, ali to potom ispravlja snažnim zakucavanjem. Kol koristi brzinu, uspeva da iznudi dva penala i pogađa ih. Bolden potom faulira Feldina daleko od koša, pravi drugu ličnu i izlazi iz igre (19:14).

Feldin pogađa oba penala. Dobar napad domaćina, Davidovac sprečava lake poene, ali Kejn pogađa oba slobodna bacanja. Greška srpskog tima, Tajus to koristi da zakuca. Jovanović fintira i promašuje, Tomas promašuje za tri, pa posle prve deonice Makabi vodi sa 23:16.

DRUGA ČETVRTINA
Drugi period poenima iz prodora otvara Feldin, Kol uzvraća sa poludistance - 25:18, 12. minut. Promašaj Lesora sa poludistance na drugoj strani pogođenom trojkom kažnjava Dibartolomeo za 28:18. Feliki peh za crveno-bele. Prilikom prodora ka košu, Feldin je stao na nogu Tajusu i izvrnuo skočni zglob. Pošto je pogodio dva slobodna bacanja, s obzirom da je bio fauliran, napustio je parket jedva se oslanjajući na povređenu nogu.

Dve dobre odrbrane crveno-belih, posle kojih Enis pogađa i vraća Zvezdu na minus šest - 28:22, 14. minut. Makabi sa linije penala odbija nalet Zvezde. Bolden pravi treći prekršaj na ulasku u peti minut druge deonice, a Dangubić poenitira iz prodora. Makabi odmah posle primljenog koša vraća Zvezdi kontru u leđa, koju zakucavanjem završava Tajus - 32:24, 15. minut. Jovanović poentira iz neugodne situacije, posle pika sa Enisom. Posle loših, i dobre vesti za crveno-bele. Na parketu je, posle višenedeljne pauze Ognjen Dobrić. Džekson sa dva ubačena penala održava Makabi na plus osam - 34:26, 16. minut.

Posle polovičnog učinka Jovanovića sa penala, Tajus i Rol postižu poene ispod koša i donose Makabiju, dosad, najvećih 38:27 u 18. minutu. Dangubić je sjanjim zakucavanjem pokušao da pokrene svoje saigrače, ali su Tajus i Tomas, posle faula u napadu Milka Bjelice, podigli prednost izraelskog kluba na 42:29 u 19. minutu. Lesor je promašio oba slobodna bacanja, posle čega Kejn pogađa uz faul francuskog centra i sa ubačenim dodatnim bacanjem donosi Makabiju novi najveći plus - 16 (45:29). Enis promašuje trojku, Tomas ubacuje šut sa poludistance i postavlja konačan rezultat prvog poluvremena - 47:29.

TREĆA ČETVRTINA
Treća deonica otvorena je sa dve promašene trojke Branka Lazića i ubačenom trojkom Tomasa - 50:29. Bjelica postiže prve poene za Zvezdu u nastavku meča. Sa nešto više energije crveno-beli su počeli drugo poluvreme. Zakucavanjem Bjelice, lakim poenima Branka Lazića i sa dva ubačena penala Matijasa Lesora, posle nesportskog faula košarkaša Makabija, Alimpijevićevi izabranici smanjuju prednost domaćina na 50:37 u 23. minutu. Bjelica još jednom zakucava - 50:39.

Trojkom preko Dangubića, na isteku napada, Tomas prekida Zvezdinu seriju 8:0. Ročesti pogađa sa poludistance, pa iz prodora za minus 10 - 53:43, 25. minut. Posle Dangubića i Bjelice, treći prekršaj pravi i Matijas Lesor, posle čega Džekson promašuje trojku. Bjelica sa niskog posta poentira preko Tomasa za jednocifren minus gostiju - 53:45, 26. minut.

Na zakucavanje Tajusa, Davidovac odgovara trojkom za 55:48. Imali su crveno-beli napad da još više smanje zaostatak, ali je Jovanović nije snašao u reketu Makabija, izgubio je loptu, posle čega je Lazić napravio nesportski prekršaj nad Džeksonom, koji je ubacio oba bacanja - 57:48. Dibartolomeo promašuje trojku, Enis gubi loptu prilikom dodavanja, a Parahuski promašuje zicer. Ročesti pogađa trojku i vraća Zvezdu na 57:50 u 28. minutu, ali Džekson lako probija odbranu crveno-belih, dolazi do obruča i poentira za plus devet domaćih.

Lesor zakucava na asistenciju Ročestija, a crveno-beli još jednom nisu iskoristili napad da spuste minus ispod sedam poena, što trojkom kažnjava Dibartolomeo. Džekson još jednom poentira iz prodora i vraća Makabi na plus 12 - 64:52 pred poslednjih 10 minuta susreta. Kejn zakucavanjem posle alej up akcije i Kol poenima sa linije penala postavljaju vraćaju Makabi na plus 17 (89:72), a Davidovac trojkom postavlja konačan rezultat meča - 89:75.

ČETVRTA ČETVRTINA
Džekson trojkom počinje poslednji kvartal - 67:52. Lesor još jednom zakucava na asistenciju Ročestija, a Pjer Džekson pravi mnogo problema Zvezdinoj odbrani. Ovoga puta je poentirao uz faul, a posle ubačenog dodatnog bacanja Makabi vodi 70:54, 31. minut. Ročesti vezuje četiri poena, a Kejn lako prolazi kroz Zvezdinu odbranu i poentira - 72:58. Na poene Dangubića, košem iz veoma teške pozicije odgovara Džekson - 74:60, 33. minut.

Promašene trojke Lazića i Jankovića poenima ispod koša kažnjava Tajus - 76:60. Dangubić ubacuje šut za tri poena, Bjelica krade loptu, ali ne uspeva da poentira iz kontranapada. Lopta ostaje u posedu Zvezde, ali Jovanović nije precizan sa poludistance. Džekson promašuje trojku, a Jovanović ovoga puta poentira na ziceru (76:65). Odbranili su crveno-beli dva napada, ali prvo Dangubić, pa Ročesti nisu uspeli da postignu koš, što zakucavanjem u kontranapadu kažnjava Kejn - 78:65, 36. minut.

Dangubić gubi loptu, a potom pravi peti prekršaj nad Kolom. Bjelica faulira Džeksona prilikom šuta za tri poena, američki plejmejker je bez greške sa linije penala za 81:65 u 38. minutu. Dobrić trojkom i Jovanović poenima ispod koša prave brzih 5:0 za Zvezdu, koja dva i po minuta pre kraja prilazi na 11 poena zaostatka - 81:80. Kol ubacuje dva bacanja. Dobrić pogađa i za dva, kao i Noris Kol na drugoj strani, posle prodora - 85:72.

Meč je završen pobedom Makabija 89:75.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

minimum

18.01.2018. 20:30

petorica da lete iz ekipe... pa nas centar ne ume da da kos ni kada je ispod samog kosa pa kod drugih ekipa i bekovi to poentiraju... zato odmah isterati i dovesti nove igrace...moze i mlade bar da se kale a ne ove od kojih je ocigledno da nema vajde...

Nesa

18.01.2018. 20:52

ajd covicu posto si rekao da nece carsija da nam menja trenera vidi molim te ko ce. sta drogo reci sem uzas

Dragan Bgd

19.01.2018. 18:24

@Nesa - Ti i ovi koji smenjujete trenera i igrace koji su losi.ne kazem da su svi dobri ali jel vi imate jedno milionce evrica da date i da dovedemo bojeg trenera i bolje igrace.Nemate,a?jedva i za kafu imate,pa onda ne tupite.Tacno je za ove sto pricaju da smo najslabiji u EL,pa to i vrapci na grani znaju,koliko smo mi ulozili u tim a koliko ostalih 15,medjutim,ovi momci su vec premasili moja ocekivanja,ja sam od 30 utakmica ocekivao 7-8 pobeda,sabani da dobice bar jos 3 do kraja,sto je mnooogo veliko.

Marko

18.01.2018. 21:49

Krenulo niz brdo danas rukomet i kosarka,neke babetine u srpskom sportu....

mirkos

18.01.2018. 22:07

Ubedljivo najslabija ekipa Evrolige ! Niti imaju napad,niti imaju odbranu,loš šut ,skok..

Saša Davidović

18.01.2018. 22:14

prvo trener da se menja i naravno neke igrace de se oteraju tako da kazem bas je losa ekipa sada kakvu smo ekipu imali sada smo nula evro liga je jaka ali sa ovom ekipom nemamo nikakve sanse u aba ligi to se videlo dva puta nas pobedio buducnost da kazem da smo nula