Sinđelić: Trebalo da Mila ubiju tiho

M. S. - S. Đ.

18. 01. 2018. u 19:50

Svedočenjem glavnog svedoka saradnika u Podgorici nastavljeno suđenje u slučaju "Državni udar". Edi Šišmakov je navodno imao sve detalje o kretanju Đukanovića

Синђелић: Требало да Мила убију тихо

Foto Jutjub Saša Sinđelić u sudu u Podgorici

SVEDOK saradnik se ponaša kao komentator i unižava ugled suda i učesnika na pretresu, kazao je u četvrtak u sudnici u Podgorici advokat Miroje Jovanović, u nastavku suđenja u slučaju "Državni udar", ilustrujući ponašanje Saše Sinđelića, koji za razliku od iskaza u istrazi, nije propustio nijednu priliku da za nerealizovani krvavi scenario optuži lidere Demokratskog fronta.

Odgovarajući na pitanje odbrane optuženih da li je pitao Edija (optuženi Edvard Šišmakov ili Širokov) zašto ubačeni specijalci nisu likvidirali Mila Đukanovića posle neuspelog prevrata, Sinđelić je kazao da je Edi izvlačio te ljude i grupe, ali to nije značilo da je on odustao od ubistva Đukanovića.

- Tražio je profesionalca koji će to da izvrši tiho, naknadno, a ne da se izađe na ulicu. Nisam bio određen da postavljam bilo kakva pitanja, niti sam bio radoznao da znam - kazao je Sinđelić, kome je Edi navodno saopštio da ima apsolutno sve informacije o kretanju i obezbeđenju Đukanovića, ali mu nije govorio detalje o tome.

Osim toga, Edi mu je, kazao je Sinđelić, pokazivao snimke načinjene iz vazduha i govorio da bi trebalo da se spreči da Đukanović ode u američku ambasadu ili policiju.

- Edi nije pominjao zauzimanje aerodroma. Kazao mi je da će se pod rukovodstvom DF zauzimati državne institucije. Prva zgrada koja bi bila preuzeta, zbog "medijskog eksponiranja", bila je zgrada Skupštine - kazao je u četvrtak Sinđelić. - Trebalo je da proglase vanredno stanje i pozovu opoziciju da se pridruži, a pominjano je i zauzimanje stanica policije. Nemam strah od lidera Demokratskog fronta, ali postoji opasnost da plate nekoga da me negde sačeka i eliminiše, ili da to urade preko ljudi iz službi bezbednosti iz Crne Gore i Srbije, za koje rade.

Suđenje je prekinuto jer je pozlilo optuženom Draganu Maksiću.

IZGUBLjENO SEĆANjE

- Tužilac štiti Demokratski front - uzviknuo je u četvrtak Sinđelić, koji je navodno zahtevao da se suoči sa liderima Demokratskog fronta "ne sećajući" se tokom ispitivanja advokata vrlo važnih detalja i datuma, poput onog da li je 19. oktobra 2016. godine skoro tri sata sedeo sa poznanikom i aktivnim pripadnikom BIA.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Шумадинац

18.01.2018. 21:14

Ово је смешно! Какав исцениран судски процес! Срамота....