Регионална лига: Војводина у недељу дочекује Соларис

Регионална лига за ватерполисте наставља се утакмицама 9. кола. Ватреполисти Војводине у А2 лиги дочекујуекипу Солариса, а утакмица се игра у недељу од 19 часова на базену Слана бара уз пренос на РТ Војводине.
darko bilic
Фото: Дарко Билић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани су са новим тренером Дарком Билићем у прошлом колу у загербу савладали Медвешчак и сада с улогом фаворита улазе и у дуел са Шибенчанима. Додуше, Соларис се на полусезони појачао, нови председник постао је Перица Букић, доведена су четири играча, а амбиције клуба су подигнуте на виши ниво. Како тренер Војводине Дарко Билић каже, иза екипе је месец дана жестоког рада.

„Највише смо радили на поправљању физичке спреме, мада је то тешко радити док траје такмичење. Такође смо радили и неким променама технике и тактике. Морамо да идемо степеницу по степеницу и да напредујемо. У склопу рада су и ова утакмица са Соларисом, следећа са Нишом, а нека круна би требало да буде дуел са Звездом овде. Иако Соларис у Нови Сад неће доћи са белом заставом, не бисмо ребали да имамо већих проблема у овој утакмици. Ми смо фаворити и од те улоге не бежимо. Уколико будемо урадили све што се договоримо победа не би требало да дође у питање. Играмо на нашем базену и позивамо навијаче да дођу да нас подрже, како бисмо забележили нови тријумф„, каже Билић.

Новосађани ће у овом дуелу наступити ослабљени. Поред неколицине ровитих играча највећи проблем предстваља повреда првог бека и једног од најискуснијих играча Марка Црвенка.

„Он је обновио повреду ока и какао сада ствари стоје за њега је ова сезона највероватније завршена. То је за нас велики хендикеп, поготово што нам је и други бек Владан Митровић ван строја. Али, сада ће прилику да се докажу добити неки млађи играчи и надам се да ће је искористити на прави начин“, рекао је Билић.

Г. Маленовић

Програм

Сутра

Регионална А1 лига

Морнар – Југ (16)

ПОШК – Младост (18)

Будва – Приморац (19)

Регионална А2 лига

Сутра

Црвена звезда – Ваљево (19.15)

Наис – Медвешчак (20)

Недеља

Војводина – Соларис (19)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести