22. januar  2018. 09.05  | Izvor: Dnevnik

Goleada Voše u finišu slomila goste iz Šibenika

NOVI SAD -

Iako krajnji rezultat to ne govori, Vojvodina je teže od očekivanog izašla na kraj sa Solarisom iz Šibenika. Vojvodina - Solaris 15:7 (3:3, 4:1, 1:3, 7:0).

Mučili su se Novosađani u prve tri četvrtine, dva-tri puta čak uspevali da obezbede i tri gola razlike, ali su se borbeni Šibenčani uvek vraćali u utakmicu.

 

Vodila je Vojvodina na kraju druge četvrtine 7:4, pa sredinom trećeg perioda i sa 8:5, ali su igrači Solarisa na kraju treće četvrtine uspeli da smanje na samo gol zaostatka (8:7).

Početkom četvrtog dela kao da su se probudili Novosađani pogocima Ćatovića i Prekogačića stekli prednost 10:7. A onda je usledio dramatični period. Naime, ruski igrač Kincurašvili u redovima Solarisa od početka meča je pravio ekcese, a onda je burno reagovao posle jednog prekršaja i udario tri igrača Vojvodine od kojih je najgore prošao Radoslav Filipović pošto mu je izbio zub.

Kada su se sudije smerili situaciju, Ruski igrač je isključen bez prava zamene, a dosuđen je "brutaliti", a znači da je njegova ekipa 4. minuta igrala sa igračem manje. Upravo to iskoristili su Novosađani i na kraju postigli još sedam golova pa su ubedljivo slavili na kraju sa 15:7.

Tagovi