(VIDEO) EKSPLOZIJA U SPLITU: Srednjoškolac izvodio hemijski eksperiment u stanu pa srušio zid
Foto: Printscreen Facebook/24sata

zaigrao se

(VIDEO) EKSPLOZIJA U SPLITU: Srednjoškolac izvodio hemijski eksperiment u stanu pa srušio zid

Hrvatska -

Splitski srednjoškolac lakše je povređen u eksploziji koja se u nedelju dogodila u stanu na splitskom Spinutu, kada je mladić izvodio hemijski eksperiment u kuhinji, prilikom čega se sružio jedan zid.

Niko od članova njegove porodice nije povređen. Eksplozija se dogodila nešto pre 20:00 u Fra Boninoj ulici, gde je 17-godišnjak u stanu svojih roditelja, u kuhinji, izvodio hemijski eksperiment.

U jednom trenutku je došlo do eksplozije prilikom koje se srušio zid između kuhinje i dnevnog boravka, u kom su u tom trenutku bili mladićevi roditelji i deda.

Mladić je u eksploziji zadobio blaže opekotine po licu, pa je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u KBC Split gde su mu konstatovane lakše telesne povrede, a članovi njegove porodice prošli su bez povreda.

U policiji kažu da osim oštećenja zida nema veće štete. Odmah posle eksplozije su pozvani vatrogasci koji su dobili dojavu da dum kulja iz podruma.

Akcijom je na terenu komandovao Duško Perišić iz Javne vatrogasne formacije (JVF) Grada Splita.

"Kada smo ušli u stan bilo je puno dima. Videli smo i taj razrušeni pregradni zid. Momak je bio u šoku. Oči su mu bile crvene, deo kose izgoreo, pa sam odmah zvao Hitnu pomoć. Stan smo pregledali eksplozimetrom, posle čega smo evakuisali ljude uz njega i razračili ga. Zvali smo i pripadnike HEP- a zato što su u eksploziji neke žice od struje ostale pod naponom, pa su to oni sredili da ne bi nekoga udarila struja", rekao je komandant Perišić.

Nzvanično se saznaje da je 17-godišnjak uzoran učenik i sportista.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Facebook/24sata

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) ZAGREPČANIN OSTAO BEZ KOLA ZBOG POČETNIČKE GREŠKE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja