22. januar  2018. 13.09  | Izvor: RTV (Ilija Vulin)

Košarkaški turnir gradova prijatelja u Novom Sadu

NOVI SAD -

Košarkaški savez Novog Sada proteklog vikenda je organizovao Međunarodni turnir gradova prijatelja. Turnir je održan treći put, a na njemu su učestvovali košarkaši i košarkašice iz gradova pobratima Novog Sada.

"Predsednik Košarkaškog saveza Novog Sada Zlatko Bolić objašnjava da je reč je o gradovima potpisnicima Povelje o saradnji, koja podrazumeva i sportsku saradnju, a osim Novog Sada, kao grada domaćina, učesnici su: Pečuj, Tuzla, Subotica i Beograd", objašnjava Bolić i dodaje da taj turnir okuplja najbolje juniore i juniorke iz navedenih gradova.

kosarka kos kosarkaska lopta jpg

"Ideja ovog događaja je da se deca iz Srbije i okolnih zemalja druže, a turniri koji se održavaju na dva meseca u jednom od tri gradova prilika su i za starije ljubitelje košarke da zajedno sa mladima ostvaruju novu saradnju i prijateljstva", kaže Bolić.

On ističe da je za Košarkaški savez Novog Sada taj događaj uvertira za organizaciju Evropskog prvenstva za kadete, te da će Novi Sad od 10. do 18. avgusta biti domaćin budućim zvezdama evropske košarke.

"U okviru cele akcije sa Košarkaškim savezom Srbije dogovoreno je da Novi Sad bude domaćin i A selekciji, koja pred početak prvenstva treba da, u Velikoj hali Spensa, odigra kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo protiv Nemačke", ističe Bolić.