KAO JEDINI KANDIDAT I SKORO JEDNOGLASNO: Aljbin Kurti ponovo izabran za predsednika Samoopredeljenja
Foto: EPA

Opet lider pokreta

KAO JEDINI KANDIDAT I SKORO JEDNOGLASNO: Aljbin Kurti ponovo izabran za predsednika Samoopredeljenja

Politika -

PRIŠTINA - Jedan od osnivača opozicionog pokreta Samoopredeljenje, Albjin Kurti, gotovo jednoglasno je ponovo izabran za lidera tog pokreta.

Jedan odsto predstavnika ove partije bilo je protiv njegovog izbora za predsednika, umesto Visara Imerija, koji je ranije podneo ostavku na tu funkciju. Kurti je bio jedini kandidat za predsednika pokreta.

Za Kurtija nisu glasali, bivši predsednik Visar Imeri, Dardan Mollikaj i Dardan Sejdiu, dok je Shpend Ahmeti, gradonačelnnik Prištine, ipak, odlučio da glasa svega nekoliko minuta pred zaključenje izbora.

Prištinski mediji prenose da ovaj pokret broji oko 30.000 članova, a da je na unutarstranačke izbore izašlo oko 30 odsto. Kandidatura Kurtija je, inače, stvorila duboke podele u ovom pokretu, koje prete da dovedu do cepanja pokreta, predviđaju analitičari. Veruje se, naime, da će jedna grupa članstva, koja podržava Imerija, formirati novu stranku.

"Ne može pošta i Muslijuu i Ivanoviću"

Vlada u Prištini odala je danas minutom ćutanja poštu Oliveru Ivanoviću, kao i preminulom predsedniku Nacionalnog saveta Albanaca u Bujanovcu Jonuzu Muslijuu. To je, međuim, naišlo na kritike poslanika opozicionog pokreta Samoopredeljenje, a Arberi Nagavci je tim povodom rekao da je "paradoks" da na istoj sednici vlada odaje počast Ivanoviću i Muslijuu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! PRIŠTINA DANAS O ISTRAZI POVODOM UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja