22. januar  2018. 16.42  | Izvor: Tanjug

Do kraja nedelje pacijenti na Klinici "Dr Miroslav Zotović"

BEOGRAD -

Novoizgrađeni objekat Klinike za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", na koji se čekalo oko tri godine, biće otvoren do kraja nedelje, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je prilikom obilaska novoizgrađenog objekta rekao da je Klinika obogaćena za novih 1.800 kvadrata, 50 postelja, ali i opremljena svom potebnom medicinskom opremom, što je Ministarstvo zdravlja koštalo oko milion evra.

"Novi deo Klinike za rehabilitaciju je nešto što se dugo čekalo i za čim je postojala velika potreba", ukazao je ministar.

Prema njegovim rečima, potreba se javila zbog činjenice da se broj pacijenata sa moždanim udarom, operacijama na mozgu i drugim hirurškim zahvatima povećao, navodeći da je za oporavak tih pacijenata terapija nakon operacije bitan momenat.

"Ovde će pacijenti dolaziti odmah nakon operacije, imaće svoje mesto i krenuće se, u tom bitnom periodu za njih, sa terapijom. Kada se sa terapijom krene odmah veći je uspeh za oporavak njihovog stanja", kaže Lončar.

Ističe da se prvi pacijenti očekuju do kraja nedelje, kada se dobiju potrebne dozvole kako bi građevinska procedura do kraja bila ispoštovana.

"Ljudi su zadovoljni šta je ovde urađeno, a siguran sam da ni pacijenti neće imati razlog za nezadovoljstvo. Ovo je velika stvar za srpsku medicinu, posebno za one pacijente koji moraju da idu posle bolničkog lečenja na oporavak", naglasio je Lončar.

Obilasku novoizgrađenog objekta, prisustvovao je direktor Klinike "Dr Miroslav Zotović" Željko Kanjuh, koji je rekao da je od osnivanja Klinike,1952. godine, u njenom sklopu ovo prvi novoizgrađeni objekat u ovakvom obimu i sadržaju koji će, kaže, služiti na korist i dobrobit pacijentima iz Srbije.

"Otvaranjem ovog objekta otvara se mogućnost za raniji prihvat pacijenata i započinjanja rehabilitacije bolesti mozga, jer se najbolji rezultati postižu u prvih šest meseci", izjavio je Kanjuh.

Prema njegovom mišljenju, ovo je veliki doprinos našoj zdravstvenoj mreži u poboljšanju smeštajnih, ali i radnih uslova.

Upitan zašto se na otvaranje objekta čekalo skoro tri godine, Kanjuh odgovara da kada je objekat bio tehnički gotov, došlo je do izmene određenih zakonskih propisa, navodeći propise za protivpožarnu zaštitu, zaštitu o planiranju i gradnji, te da je Klinika morala uskladiti svoje dokumente sa postojećom zakonskom regulativom.

Da je novi objekat bio potreban, Kanjuh iznosi podatak da je od 2007. do 2016. godine aktivnost Klinike porasla, jer se broj ambulantnih pacijenata povećao za 75 odsto.

Broj komentara: 1

Floki  31. 01. 2018. | 21:58
Prvo očistiti od korupcije odeljenja,jer neki zaposleni su umislili da je to njihova privatna klinika.ddrugo naterati sestre da rade svoj posao a ne da pacijenti budu prljavi.jedino svetla tačka klinike su fizioterapeuti jer oni se stvarno trude da ispoštuju pacijente.ima u knjizi utisaka "fizioterapeuti su super,a sestre su odvratne" pacijent je napisao