VRATIĆEMO NA SCENU MILENU I MIRU BANJAC: Nacionalni teatar sprema veliko iznenađenje u godini jubileja!
Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić

SAZNAJEMO

VRATIĆEMO NA SCENU MILENU I MIRU BANJAC: Nacionalni teatar sprema veliko iznenađenje u godini jubileja!

Pop kultura -

Dve tako velike glumice nikad nisu igrale u Narodnom, što je nepravda. Pokušaćemo da ispravimo to, kaže direktor Drame Željko Hubač

Obeležavanje 150 godina od osnivanja Narodnog pozorišta počelo je premijerom Nušićeve „Ožalošćene porodice“.

Na sceni nacionalnog tetra u naredne dve godine izvodiće se samo tekstovi iz domaće dramske literature, a ideja direktora Drame Željka Hubača je da prvi put na ovu scenu stanu i dve glumačke dive - Mira Banjac i Milena Dravić.

- „Ožalošćena porodica“ je paradigma za razvoj pozorišta u Srbiji i otvaranje novih perspektiva u teatru. Biće prilike da u narednom periodu u nekoj novoj predstavi Narodnog pozorišta zaigraju i Milena i Mira. Dve tako velike glumice nikad nisu igrale u našem teatru, što je nepravda ili splet okolnosti - rekao je Hubač na konferenciji za medije uoči premijere.

On je u izjavi za Kurir pojasnio i kada bi to moglo da se dogodi.

- Mira je moja prijateljica i pokušaćemo da je ubedimo da još jednom zaigra u pozorištu. Kod Milene je malo drugačija situacija, ali se nadamo da ćemo naći način kako da bude deo neke nove predstave. Moraju da se nađu adekvatne uloge i da se reditelj s tim složi - kaže Hubač.

foto: Damir Dervišagić

I sama Milena Dravić je najavila da joj je lekar dozvolio da se vrati poslu, ali da je realnije da snima film.

- Ako budem išta radila više, moraću da krenem s nekim lakšim stvarima, bilo da je to film bilo televizija, ali mora da bude snimanje. Onda će se pokazati da li bih mogla ponovo da se vratim pozorištu. Obožavam pozorište i mnogo bih volela da se vratim - rekla je Milena za Radio Slobodna Evropa.

Glumica je pogledala „Ožalošćenu porodicu“, tako da su veliki izgledi da je, umesto u publici, uskoro vidimo i na velikoj sceni.

Zagrebačko kazalište mladih

GOSTOVANJE MAĐELIJA

Zagrebačko kazalište mladih sutra gostuje u Beogradu, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, s komadom „Noćni život“, u režiji Paola Mađelija. Ugledni umetnik, jedan od najpriznatijih teatarskih stvaralaca s prostora nekadašnje zajedničke države, koji je pre više od četiri decenije nekoliko godina bio i stalni reditelj Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, postavio je, prema oceni hrvatskih pozorišnih kritičara, veoma uspešno ovaj komad, koji govori „o sveopštem i raširenom stremljenju - kako napraviti opštu i sveobuhvatnu promenu društvene, ekonomske, političke i duhovne stvarnosti“.

Ljubomir Radanov - Foto: Damir Dervišagić; Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track