Koliko puta ste zamišljali da sednete u auto i krenete u spontani obilazak Italije? Da biste videli i doživeli što više, neki pametni ljudi su se setili da naprave detaljan vodič za sedmodnevnu dozu hedonizma.

Ideja je ili da vozite do Milana, odakle je čitav plan napravljen (završava se u Napulju) ili da iz Niša za relativno malo novca odletite do tog grada, gde ćete iznajmiti auto. Stavite na papir šta vam se više isplati.

Takođe, da bi putovanje bilo što jeftinije, odsedajte u fenomenalnom privatnom smeštaju u Italiji, koji spada pod seoski turizam, a koji ćete naći na sajtu agriturismo. To su domaćinstva u kojima ćete biti smešteni u domovima lokalaca i ujedno je odličan način da upoznate autentičan život u Italiji.

Dan 1.

Prepodne provedite u Milanu i istražite ga.

Foto: Profimedia

Za ručak se dovezite u Piacenzu. Posle toga se zaustavite u Parmi. Ako vam ostane vremena, svratite i u Reggio Emilia (da biste to uspeli, treba da napustite Milano malo ranije).

Foto: Facebook

Odvezite se u Cinque Terre gde ćete prenoćiti.

Dan 2.

Istražite gradove Cinque Terre - Monteroso al Mare, Vernazza, Manarola, Corniglia i Riomaggiore.

Riomaggiore Riomaggiore Foto: Profimedia

Krenite kroz Toskanu ka Pizi (odlična pica). Zalazak sunca gledajte iz gradića San Miniato. Produžite do Firence i večerajte u "Bucca Mario".

Foto: Profimedia

Dan 3.

Prošetajte Firencom i pokušajte da vidite što više možete.

Uputite se u San Gimignano (razumećete zašto kada stignete tamo).

San Gimignano San Gimignano Foto: Profimedia

Ne propustite fantastičan pogled na Civitelle u Val di Chiana. Zaustavite se u mestu Montepulciano za ručak (tu se snimao film "Twilight"). Noć provedite u Orvietu.

Foto: Profimedia

Dan 4.

Doručkujte na miru u Orvijetu, zaslužujete bar jedno jutro kada ćete moći da se naspavate i ne žurite. Posetite stari deo grada Viterbo. To je ujedno i odlično mesto da ručate.

Foto: Profimedia

Nastavite ka Rimu i istražite ga pre i posle zalaska sunca.

Dan 5.

Iskoristite jutro da vidite neke lokacije u Rimu koje niste uspeli da posetite prethodne večeri. Onda naletite u Frascati. Ovo mesto je odčino da vaš suvozač proba čuveno Frascati vino (vi kupite flašu i odložite degustaciju za kasnije). Provedite ostatak dana na plaži u mestu Terracina.

Dovezite se do Napulja i tu prenoćite.

Foto: Profimedia

Dan 6.

Istražite Napulj posle doručka.

Foto: Profimedia

Obavezno obiđite antičku Pompeju. Uputite se ga obali Amalfi. Pravo mesto za vas je Positano. Tu provedite ceo dan (ili se provezite duž Amalfi obale).

Foto: Profimedia

Dan 7.

Još malo uživajte u Amalfi obali. Opustite se pre polaska u Napulj do kog vam treba oko sat i po vremena.

  • Izvor:
  • Noizz.rs