Svako od nas voli da misli o sebi da je jedinstven i da naše probleme nema više niko. Ipak, nova studija otkriva da je veliki broj ljudi nesrećan iz istog razloga.

I ne, nije u pitanju posao, neuspeh u školi ili fakultetu, ili pak ljubavne nezgode. Pritom je taj razlog u direktnoj vezi sa svima koji čitaju ovaj tekst ili slične objave na netu.

U naučnom radu Džina Tvindža, profesora psihologije na San Dijego iniverzitetu, navodi se da čak milion tinejdžera ima isti razlog zašto su nesrećni – provode previše vremena zureći u ekrane smartfona, tableta, računara...

Oni tinejdžeri koji su priznali da na ovaj način dnevno proćerdaju pet ili više sati su nesrećniji od onih koji vreme provode sa prijateljima, vežbaju, čitaju knjige ili studiraju.

Zaključak je vrlo jednostavan, iako to znači da će naš portal imati kojeg čitaoca manje. Odmah ugasite ovu vest, pozovite prijatelja na kafu, našprcajte svoj omiljeni parfem i izađite iz kuće.

Svet koji vidite svojim očima je mnogo lepši od onog koji nam se nudi na ekranima. Uostalom, i osmeh će vam se vratiti na lice.

  • Izvor:
  • Noizz.rs