На Савиндан повратак Ане Суботић 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
На Савиндан повратак Ане Суботић
Trenutno na sajtu: 371       |       Podeli:
28.01.2018 | 0 коментар(а)



Ваљево – Обележавање Савиндана у Ваљеву почело је Светосавском Академијом у Центру

за културу на којој је после три године беседе изведена музичко сценска игра “Свети Сава и голубица” по сценарију и режији Анђелке Јеремић.

Светосавско славље настављено је у свим школама, вртићима, вишим школама и на факултетима. У Техничкој школи за постигнуте резултате у раду који доприносе напретку школе награђени су најбољи ученици и професори.

И овог Савиндана у Ваљеву је посебно интересовање владало за традиционалну Светосавску трку улицама Ваљева. Трчало је неколико стотина најмлађих, средњошколаца, атлетичара из многих крајева Србије, али и припадника Војске Србије, ПУ Ваљево и рекреативаца.

Међу такмичарима је била и ваљевка Ана Суботић из атлетског клуба Јавор из Ивањице – учесница Олимпијских игара 2012. у најтежој дисциплини, маратону. Она се у суботу поново после дуже паузе вратила на атлетске стазе у родном Ваљеву где је уз велику подршку публике победила у трци на 3000 метара.

,,Због здравствених разлога изостало је моје учешће на Олимпијади у Рио де Жајнеру прошле године за коју сам имала припремну норму. Због здравствених разлога сам морала да одустанем од трке. После тога у атлетском савезу Србије, а и доктори су ме помало заборавили. Ја сам се опоравила, осећам се добро и зато сам одлучила да се баш у родном Ваљеву вратим на атлетску стазу где ме је подржао и мој син. Ово је нови велики повратак за мене. Увелико се припремам за учешће на предстојећем маратону у Београду”, рекла је Суботић за Глас западне Србије.

На 5000 метара најбољи је био Милош Крстић из Лепосавића који је био веома срећан што је најзад успео да освоји ваљевску атлетску стазу и измамио аплаузе ваљеваца који су у великом броју пратили трку.

Светосавску трку у Ваљеву по 19. пут у знак сећања на српског просветитеља, првог архијепископа СПЦ организовали су под покровитељством Града Ваљева, Спортски савез Ваљева и атлетски клуб Металац.

ГЗС / Ј. Стојић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.139.637 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)