NESREĆA KOD VINČE: Drugaricu učio da vozi, pa se utopio (FOTO)

E. V. N.

01. 02. 2018. u 09:44

U tragediji kod Vinče nastradao fudbaler Milan S. (17) iz Boleča. Auto sleteo u Dunav jer je devojka za volanom ubacila u prvu umesto u rikverc i dodala gas. Devojka u šoku sve vreme vikala: "Ubiću se, ubila sam druga"...

НЕСРЕЋА КОД ВИНЧЕ: Другарицу учио да вози, па се утопио (ФОТО)

Mesto gde je "polo" sleteo u Dunav / Foto N. Skenderija

MILAN S. (17) iz Boleča utopio se sredu uveče kada je automobil, kojim je upravljala njegova drugarica, uleteo u Dunav kod keja u Vinči. U ovoj nesreći, Milica L. (17), iz Leštana, uspela je da se izvuče iz vozila i reke bez težih povreda.

Nesreća se dogodila oko 22.40, na dunavskom keju kod broda "Srbija", a mladić i devojka su ovde navodno došli kako bi je on učio da vozi. Parkirani "polo" bio je okrenut ka reci, kada je Milica L. greškom ubacila u prvu brzinu umesto u rikverc i dodala gas. Automobil je sleteo u reku pet metara daleko od obale. Vozilo je počelo da tone, ali je sedamnaestogodišnjakinja nekako uspela da otvori vrata dok je auto još plutao po vodi i izvuče se. Njoj je prvi pritekao u pomoć Marko iz Kaluđerice, koji je trenutku nesreće bio parkiran nekoliko metara dalje.

- Ništa se nije čulo, samo sam video kako automobil uleće u reku - priča Marko, koji je i dalje u šoku zbog tragedije. - Kad sam dotrčao do keja ugledao sam devojku kako pliva oko vozila koje je plutalo i doziva u pomoć. Uskočio sam u ledenu vodu, izvukao je napolje, a ona je vikala: "Drug mi je unutra, pomozi mu, spasi ga!" Vratio sam se po njega, ali vrata automobila nisu mogla da se otvore. Video sam da se dečko prebacio na zadnje sedište, pokušavao je da izađe, lupao je rukama o staklo.

IGRAO FUDBAL NASTRADALI Milan S. išao je u Drugu ekonomsku školu, i već dugo godina trenira fudbal. Igrao je za FK Boleč, a posle je prešao u Crvenu zvezdu iz Malog Mokrog Luga. Njegovi prijatelji, čim se vest o tragediji pročula, oprostili su se od svog prijatelja dirljivim porukama na društvenim mrežama.

Po Markovim rečima, sajla kojom je bio pričvršćen brod kod koga je vozilo upalo, zakačila se za brisač na zadnjem staklu, pa je bilo nemoguće otvoriti gepek.

- Pokušao sam da sklonim sajlu dok je automobil polako tonuo. Momak je stalno ponavljao: "Upomoć", pomozite". Onda su naišli neki ljudi u čamcu, rekli su mi da se sklonim i da će pokušati da veslima razbiju staklo. Pomislio sam da su iskusniji i pametniji, pa sam se sklonio. Bolje da nisam! Celu noć proklinjem sebe što sam im to dopustio. Kad su razbili staklo, voda je počela da prodire unutra i auto je potonuo. Nisu uspeli da ga izvuku.

Policija i vatrogasci ubrzo su stigla na Dunavski kej, a telo mladića iz ledene vode ronioci su izvukli pred zoru. Prema rečima očevidaca, nesrećna devojka je sve vreme plakala i govorila: "Ubila sam druga, ubiću se!"

PROČITAJTE JOŠ: Golfom sleteli u Vrbas

Milica L. danas je, prema priči njenih drugarica, bila pod sedativima. Kažu i da su na trenutak uspele da popričaju sa njom i da se oseća krivom.

- U šoku je, ne može da veruje - pričaju njene drugarice. - On je njen najbolji drug, druže se već godinama, od osnovne škole. Krivi sebe za njegovu smrt. Rekla je da je nekako uspela da otvori vrata automobila i da se provuče. Povredila je nogu. I kad su je izvukli, nekoliko puta vraćala se u vodu i pokušavala da priđe automobilu. Učila je da vozi na drugom automobilu, pa je zato greškom umesto u rikverc ubacila u prvu.

Porodica nastradalog mladića je šoku. Niko ne može da veruje da se utopio. U njihovu porodičnu kuću u Boleču, celog dana dolazila je rodbina, prijatelji komšije kako bi izjavili saučešće. Mnogi od njih pomagali su i u pripremama za sahranu koja je zakazana za danas u podne.

DEVOJCI KRIVIČNA PRIJAVA

MILICA L. saslušana je u policiji odmah posle tragedije, a protiv nje je podneta krivična prijava zbog ugrožavanja bezbednosti javnog saobraćaja. Devojka je nedavno počela da pohađa časove vožnje, dok je nastradali mladić imao vozačku dozvolu. Ipak, ni on nije smeo da vozi u to doba bez pratnje nekog iskusnijeg. Prema nepotvrđenim informacijama, mladić i devojka nisu bili u alkoholisanom stanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Jana

01.02.2018. 21:36

Devojcice-vozacice, ne uci se voznja od druga koji sa 17 godina ima probnu vozacku dozvolu, ne uci se voznja na keju, ne uzi se voznja u 22.30, nakon sedenja u kaficu. Zao mi je decka, ali on je dobrovoljno seo u auto i preuzeo odgovornost za upravljanje vozilom. Tuzno, ali istinito. p.s. Brzine se menjaju u H...

dragan963

02.02.2018. 01:07

#Jana Ma on uopšte nije kriv!!! Kriv tj najveći krivac su roditelji koji su mu dali automobil a vozač početnik NE MOŽE da vozi posle 21 čas bez prisustva starije osobe!!! I sad bi trebalo da zajedno provedu vreme u zatvoru!

DejanBg

02.02.2018. 01:34

Nije ni ona jadna kriva. Zato se ovakve stvari zovu NESREĆA. Znajući druge, većina ne bi ušla u vodu i tražila pomoć za prijatelja a ona je i u tom trenutku panike mislila na prijatelja a od toga bolje nema. Stradali su jer su deca koja su se igrala opasnom igračkom. Po meni, ne bi trebalo puštati mlađe od 25 za volan ( osim profi vozače).