22. januar  2018. 04.55  →  23.16 | Izvor: RTV, Tanjug, RTS, B92, performgroup

Agonija se nastavlja, Čung izbacio Đokovića! (VIDEO)

MELBURN -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković eliminisan je u osmini finala Australijan opena, pošto je danas izgubio od Hjeona Čunga iz Južne Koreje 7:6 (7:4), 7:5, 7:6 (7:3).

video icon

Hjeon Čung, mladi Korejac u čijim pokretima i u čijem načinu igre su mnogi danas videli upravo nešto od srpskog tenisera, odigrao je sasvim izvesno najbolji meč u svojoj ne dugoj karijeri i sasvim zasluženo se plasirao u četvrtfinale prvog grend slem turnira u sezoni.

Đoković je tokom čitavog meča, koji je trajao tri sata i 21 minut, imao velikih problema da uđe u ritam, imao je dosta nelagode sa određenim udarcima, a posebno mu je bio slab procenat osvojenih poena na drugom servisu.

Sa druge strane, Čung je „čistije" udarao lopticu, imao je bolju selekciju udaraca i, naposletku, mora se naglasiti, odigrao je nekoliko spektakularnih poena.

Ovo je bio prvi takmičarski turnir u pravom smislu koji je Đoković odigrao nakon šestomesečne pauze i, nakon što je prošle godine izbačen u drugom kolu, ovaj rezultat se i ne mora posmatrati kao neuspeh. Uz to, još sredinom prvog seta, Đoković je počeo da se drži za desni lakat (koji ga je i odvojio sa terena toliko dugo), što ukazuje da nelagoda usled nepotpunog zalečenja povrede još uvek postoji.

Na sreću, sezona je duga i postoji u puno vremena da se Đoković, u svakom smislu, vrati tamo gde mu je po svim parametrima i mesto. Prvi korak je načinjen...

Što se tiče Čunga, prvog Korejca u četvrtfinalu nekog grend slem turnira, on će u četvrtfinalu igrati sa Tenisom Sangrenom, igračem koji je verovatno najprijatnije iznenađenje turnira.

Sangren je eliminisao Austrijanca Dominika Tima 6:2, 4:6, 7:6 (7:4), 6:7 (7:9), 6:3.

Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 43,2 miliona dolara.

Đoković: Igrao sam sa bolom od prvog seta, situacija ozbiljna

Novak Đoković istakao je probleme sa laktom kao ključni faktor poraza u osmini finala Australijan opena.

"Bio je bolji igrač na terenu, nema sumnje u to. Sve čestitke njegovom timu i njemu na izuzetnoj partiji. Bio je kao zid, želim mu svu sreću", rekao je Đoković.

Srbin je između prvog i drugog seta tražio medicinski tajm-aut kako bi mu fizioterapeut izmasirao lakat.

"Nije dobro, na kraju prvog seta sam osetio bolove i morao sam da se nosim s tim do kraja meča. Situacija sa laktom je ozbiljna, još ne znam da li ću pauzirati. Moram ponovo na snimanje, pa da sa lekarskim i trenerskim timom odredimo šta ću i kako dalje", dodao je srpski teniser.

Đoković je često tokom meča pravio bolne grimase, ali nije pomišljao da preda meča.

"Bol nije bio toliko jak da moram da prekinem meč. Samo je to uticalo na moj servis, koji je mnogo važan udarac, posebno protiv Čunga", dodao je Đoković.

Čung: Samo se trudim da kopiram Novaka, on je moj idol...

Hjeon Čung je oduševio teniski svet (i ne samo teniski) partijom koju je pružio protiv Novaka Đokovića. Mladi Korejac je posle meča, vidno uzbuđen, priznao da se trudi da igra po modelu upravo srpskog tenisera.

Upitan kako je uopšte savladao Novaka Đokovića, Čung je, dečački, samo rekao da "ne zna".

"Čast je uopšte igrati sa Novakom Đokovićem ponovo. Srećan sam što se vratio takmičenju", rekao je Čung, a potom priznao ono što su mnogi naslutili:

"Trudim se da imitiram Đokovića, on je moj idol".

Čung je, na kraju, iskoristio priliku da se obrati svojim navijačima u Južnoj Koreji na maternjem jeziku.

Tok meča:

Treći set:

Đoković i Čung i u trećem setu igraju taj brejk koji Korejac bolji počinje i dolazi do vođstva 3:0. Novak uspeva da dođe do izjednačenja, ali tu ponovo posustaje i gubi meč.

Đoković osvaja veoma važan gem pri servisu rivala. Sada je 2:3 za Korejca, ali Đoković servira.

Novi brejk za Čunga, koji je iskoristio skoro sedamdeset odsto brejk lopti koje je imao danas (šest od devet). Tri gema ga dele od trijumfa protiv nekadašnjeg prvog tenisera sveta.

Čung igra neverovatan tenis danas! Mladi igrač okreće rezultat i stiže do prednosti od 2:1.

I treći set počinje brejkom, ali prvi put ne na štetu Novaka Đokovića. Šestostruki osvajač Australijan opena vodi sa 1:0 u trećem setu i servira.

Drugi set:

Novak Đoković se vratio u drugi set, delovalo je da će i ova deonica meča otići u taj-brejk, ali je srpski teniser ponovo odigrao nešto slabiji servis gem i sada gubi sa 2:0 u setovima. U drugom setu je bilo 7:5.

Čung osvaja svoj set za 6:5 i obezbeđuje taj-brejk i u drugom setu, ukoliko Đoković osvoji svoj set za izjednačenje.

Novak servira za izjednačenje u drugom setu. Nakon dve gem lopte, osvaja prvu i izjednačuje na 4:4.

Đoković ima dve brejk lopte, koristi prvu i pravi ribrejk - 4:3.

Đoković nakon gem lopte, neiznuđenom greškom daje izjednačenje Čungu. Čung greškom Đokovića dolazi do brejk lopte. Đoković izjednačuje. Nakon gem lopte forhendom osvaja gem - 4:2.

Korejac dominantan na svom servisu, vodi 4:1.

Đoković servira i dobija gem, smanjuje na 3:1.

Siguran na servisu Čung osvaja gem 3:0.

Đoković daje dve brejk šanse Čungu, prvu iskorištava i vodi 2:0.

Čung je spasio četiri brejk lopte i poveo 1:0 na početku drugog seta.

Prvi set:

Iako se činilo da je Novak bliži osvajanju prvog seta, dve vezane greške na svoj servis u taj brejku, omogućili su Čungu da osvoji set. Rezultat u taj brejku 7:4 za Korejca.

Novak posle velike borbe osvaja gem na svoj servis i konačno vodi u prvom setu. Nivo igre sada je primetno veći, a i proradili su neki segmenti (servis, pre svega) koji su do sada bili nekarakteristično slabi.

Drugi brejk Đokovića za spas prvog seta! Trenutno je 5:5.

Konačno i Đoković stiže do brejka. Srpski teniser uspeva da iskoristi petu brejk priliku u šestom gemu i uspeva da prepolovi prednost rivala (2:4).

Još jedan brejk pravi Korejac, koji ima veoma komotnih 3:0 u prvom setu.

Brejk Čunga odmah na startu, uz obilatu pomoć samog srpskog igrača, koji je napravio dve duple servis greške.

Meč je počeo, prvi na servisu je Novak Đoković.

Srodne vesti

Broj komentara: 3

СЕНОВИЋ  22. 01. 2018. | 11:59
Какав тужан и жалостан крај једне добре каријере која се завршила на Вимблдону 2016.
фрљ  22. 01. 2018. | 15:26
Медитирање није помогло ?
Dejan  22. 01. 2018. | 18:36
Kraj price; penzija.Sad tihuj sa jogi
letacem Imazom do mile volje.