Đilas: Ne ulaže se u autobuse, GSP će se ugasiti

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas izjavio je da je "veliki problem što se ne ulaže u autobuse" i da će se, ako se nešto ne promeni, "GSP definitivno ugasiti".

Kako je u saopštenju rečeno, Đilas je razgovarao sa predsednikom Sindikata "Sloga" GSP Nebojšom Aleksićem na autobuskoj stanici Zeleni venac, koji mu je, navodi se, skrenuo pažnju na težak položaj radnika GSP-a, te da se, kako tvrdi, troše velike pare na reprezentaciju dok se "preduzeće raspada".

Đilas je rekao da je veliki problem što se ne ulaže u autobuse, podsetio da su ga napadali što kupuje "Solaris" autobuse, jer nisu domaće proizvodnje.

Izneo je podatak da je u njegovom petogodišnjem mandatu kupljeno 157 "Ikarbus" autobusa, dok je, kaže, aktuelna gradska vlast, za četiri godne, "kupila samo 90 autobusa istog proizvođača".

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas optužio je SNS i kandidata sa liste koju ona predvodi Branka Milićevića za zloupotrebu dece u političke svrhe i pozvao tužilaštvo da reaguje.

Đilas u pisanoj izjavi medijima, navodi da Branko Milićevic Kockica obilazi vrtiće u opštini Vračar, nudi predškolskoj deci ulaznice za svoje predstave, "na kojima treba da se pojave njihovi roditelji i na kojima će se obratiti neko od lidera SNS".

Kako kaže to je u suprotnosti sa domaćim zakonodavstvom, ali i svim dokumentima koji se odnose na prava deteta i zabranu zloupotrebe dece u političke svrhe i traži odgovornost rukovodstva dečije ustanove u okviru koje se nalaze dečji vrtići. 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво