STRAVIČNA NESREĆA U VRANJSKOJ BANJI: Zaobišli rampu, pa poginuli na šinama (FOTO+VIDEO)

D. RISTIĆ

27. 02. 2018. u 10:25

U stravičnoj nesreći na pruzi kod vranjske banje nastradali Marjan Dimitrijević i Saša Stojanović. Jednog iz automobila izvlačili vatrogasci, a drugi je odbačen čak 150 metara od pružnog prelaza

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА У ВРАЊСКОЈ БАЊИ: Заобишли рампу, па погинули на шинама (ФОТО+ВИДЕО)

Od automobila posle sudara sa vozom nije ostalo gotovo ništa Foto D. Ristić

MARJAN Dimitrijević i Saša Stojanović, obojica iz Ćukovca kod Vranja, poginuli su jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći, kada je na njihovo vozilo na pružnom prelazu u Vranjskoj Banji naleteo teretni voz.

Nesreća se dogodila oko sat iza ponoći, na obeleženom pružnom prelazu, kada je međunarodni teretni voz iz Soluna udario u "opel omegu", u momentu dok je automobil prelazio preko pruge iako je bila spuštena rampa. Od siline udarca automobil je potpuno smrskan i od njega nije ostalo gotovo ništa. Voz je gurao "opel" prugom više od 200 metara, posle čega je lokomotiva ispala iz koloseka, a smrskano vozilo završilo pored šina.

Prema prvim rezultatima istrage, za volanom "opela" je bio Marjan Dimitrijević, koji nije zaustavio vozilo iako je rampa bila spuštena. Milica Petković, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, kaže da je uvidom u snimke sigurnosnih kamera iz obližnje fabrike utvrđeno da je saobraćajna signalizacija bila ispravna i da je najavljivala dolazak voza. Mašinovođa je sirenom dao znak upozorenja, međutim, vozač je bez kočenja pokušao da pređe prugu. Stravični udarac je Dimitrijevića odbacio 150 metara od vozila, dok je Saša Stojanović ostao zarobljen u karoseriji iz koje su morali da ga vade pripadnici vatrogasne službe. Obojica su preminula na licu mesta.

Meštani Ćukovca su u šoku posle vesti da su dvojica njihovih sugrađana nastradala u stravičnom udesu. I jedan i drugi su rođeni 1976. i radili su u vranjskom "Vodovodu", a iza sebe su ostavili po dvoje dece. Zaposleni u ovom javnom komunalnom preduzeću imaju samo reči hvale za nastradale kolege.

Saša Stojanović

- Ne mogu da verujem šta se dogodilo! Pa da li su morali toliko da žure da pređu prugu? Bili su dobri drugari. Ostaće nam u najlepšem sećanju - kaže jedan od njihovih komšija.

Marjan Dimitrijević

OŠTEĆENA PRUGA

PREDSTAVNICI komisije za vanredne događaje "Infrastrukture železnice Srbije" su posle udesa bili na mestu nesreće, ali u interesu istrage nisu želeli da daju izjave. Stravičan udar je izazvao oštećenje pruge i kontaktne mreže u dužini od oko 150 metara. Pomoćni voz "Infrastrukture železnice Srbije" je podigao iskliznulu lokomotivu na kolosek, a u toku je popravka pruge i kontaktne mreže.






Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

nešto razmišljam

28.02.2018. 11:11

Nikada neću razumeti ovakve budale, rampa spuštena, a oni na prugu. Izazivanje sudbine.