Rad promovisao novog trenera - Sa Kizom do opstanka u eliti

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 27.02.2018.
09:30
Izvor: Sportske.net, fkrad.rs

Superligaš sa Banjice predstavio je novog šefa struke koji će ekipu pokušati da spasi ispadanja iz elitnog ranga takmičenja.

fkrad.rs
fkrad.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Rad predstavio je u ponedeljak novog trenera koji će do kraja sezone predvoditi "Građevinare" u borbi za opstanak.

Superligaš sa Banjice opredelio se za provereno ime pošto je kormilo nad ekipom prepušteno Zoranu Milinkoviću, bivšem strategu Spartaka, OFK Beograda, Vojvodine, Voždovca i Partizana.

Zoran Milinković rođen je u Beogradu, 18. jula 1968. godine. U igračkoj karijeri u periodu od 1989. do 2002. godine kao vezni igrač sa uspehom je nastupao za Partizan, Vojvodinu, Mogren, banjalučki Borac, Radnički Niš, Honved (Mađarska), Varegem (Belgija), Nicu (Francuska), Hanzu (Nemačka), Anortozis i Doksu (Kipar).

Kao trener sa UEFA licencom je od 2004. godine predvodio Obilić, BSK Borču, Kolubaru, Srem, Spartak iz Subotice, Vojvodinu, OFK Beograd, Aris (Grčka). Voždovac, Partizan, Anortrozis (Kipar) i Borac (Banja Luka).

Najveći uspeh u trenerskoj karijeri Zorana Milinkovića bila je titula osvojena sa Partizanom nakon što je na klupi nasledio Marka Nikolića, a zatim i plasman u grupnu fazu Lige Evrope sa istim klubom.

Sa Radom će pokušati da izbori opstanak u Super ligi Srbije što neće biti nimalo lak zadatak ako se uzme u obzir da "Građevinari" posle 24 kola zauzimaju poslednju poziciju na tabeli sa 15 osvojenih bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke