Počasni stroj i srdačan doček Merkelove za Vučića, održan sastanak sa kancelarkom (FOTO)

V. N.

27. 02. 2018. u 11:11

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel

Почасни строј и срдачан дочек Меркелове за Вучића, одржан састанак са канцеларком (ФОТО)

Aleksandar Vučić
Foto: Kabinet predsednika Srbije

BERLIN - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas oko podne u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja ga je srdačno dočekala ispred sedišta kancelarske službe.

Kancelarka će posle zvaničnog susreta, tokom kojeg je bilo reči o Kosovu i Metohiji, našem putu u EU i ekomomskim odnosima između dve države, gostu iz Beograda priređen je ručak.

Vučić i Merkelova obratili su se zatim medijima, a šta je rečeno na konferenciji za novinare možete da pročitate OVDE.

Šefa naše države na pisti je dočekao počasni stroj, a iz vazdušne luke uputio se na razgovore sa najjačom političkom figurom u Evropi.


Pročitajte još - Vučić sa Angelom o Kosovu i Evropi

Ovo je 11. sastanak Aleksandra Vučića s nemačkom kancelarkom.

Srpski predsednik je poziv kancelarke za današnji sastanak dobio u trenutku kada je pitanje sporazuma Beograda i Pristine u vrhu agende gotovo svih evropskih zvaničnika i centara političke mo Merkelova je u međuvremenu od svoje stranke dobila jasnu podršku za koalicioni sporazum sa Socijaldemokratskom partijom Nemačke (SPD).

Istovremeno, Merkelova je, prema oceni eksperata za spoljnu politiku, prava adresa za konsultacije o resavanju pitanja Kosova i Metohije.



Nemačka, naime, i dalje vodi ključne procese u EU, a i do sada je njena reč bila presudna i po pitanju napretka Srbije u pregovorima o priključenju, tačnije o tome šta sve Srbija treba da uradi da stigne do vrata EU.

Ne treba sumnjati da će Merkel preneti predsedniku Vučiću stav i po pitanju Kosova i Metohije, odnosno sporazuma Beograda i Prištine.

Prema najavama kancelarkinog kabineta, glavne teme sastanka biće bilateralni odnosi, regionalna pitanja, kao i evropske i ekonomsko političke teme.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

mara

27.02.2018. 13:56

Hteli to neki da priznaju ili ne, Vucic je predsednik koji je znacajno doprineo ugledu svoje zemlje.

Dragojlo

27.02.2018. 16:16

Ovakav docek je dokaz da Merkelova uvazava i ceni predsednika Vucica i da se njihova politika prema Srbiji menja na bolje.