Info

Prioritetni putevi prohodni, čiste se i pešačke staze (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:15 | Utorak, 27 02 2018

Prioritetne saobraćajnice u Kragujevcu su prohodne, a radnici “Čistoće” od jutros uklanjaju sneg lopatama i sa pešačkih staza i trotoara, izjavio je za InfoKG šef Zimske službe, Dragan Stevović. 

Na raščišćavanju kragujevačkih ulica angažovano je svih devet ekipa Zimske službe, a zbog obimnih padavina i niskih temeratura uključena su dva specijalna vozila koja glavne gradske saobraćajnice posipaju kalcijum-hloridom, kao i dve građevinske mašine.

Sneg je padao celu noć i u ovom trenutku visina snežnog pokrivača je oko pola metra. Sve ekipe su bile aganžovane celu noć na raščišćavanju prioritetnih ulica. Svaku prioritetnu trasu smo obišli jednom, a ukupno četiri puta od nedelje od kada pada sneg u Kragujevcu. Sneg je padao takvim intezitetom da posle nekih sat vremena kada prođemo izgleda kao da nije čišćeno“, rekao je Stevović. 

Ekipe Zimske službe su i dalje neprestano na terenu, a Stevović se nada da će danas ulice biti daleko čistije.  

Čim završimo glavne saobraćajnice prelazimo na ulice drugo prioriteta. Mogu da kažem da su pojedine saobraćajnice drugog prioriteta već prohodne, a reč je o onim ulicama koje su bile u pravcu prioritetnih, pa smo i njih odrdili“, kaže Stevović. 

Iz Zimske službe poručuju da na zalihama trenutno ima dovoljno agregata, odnosno soli, rizle i kalcijum-hlorida, a u planu je nabavka novih količina.

Galerija slika