KRAGUJEVČANI ponovo ruše po Vranju

Lokalne vesti - Utorak 27.02.2018 - 10:24

Preduzeće „Sloga konstrakšn“ iz Kragujevca je i ove godine dobilo posao rušenja nelegalnih objekata na teritoriji grada Vranja.

Ima posla i za Ima posla i za "Slogu" i za "Vodovod" FOTO: OK Radio

Kako je objavljeno na zvaničnom gradskom sajtu, Gradska uprava Vranja usvojila je odluku komisije da ugovor za poslove uklanjanja bespravno podignutih objekata dodeli kragujevačkom preduzeću.

„Sloga konstrakšn“ je i prošle godine dobila ugovor za rušenje nelegalnih objekata po nalogu građevinske inspekcije.

Kao i prošle, i ove godine je ova firma bila jedini ponuđač na javnoj nabavci, a njihova ponuđena cena po specifikaciji radova iznosi 249.070 dinara bez PDV-a.

Za ovaj posao, ukupna procenjena vrednost iznosi 1.250.000 dinara bez PDV-a.

Iako je posao rušenja nelegalnih objekata u Vranju ranije obavljao ovdašnji „Vodovod“, prošle godine je raspisana javna nabavka, uz obrazloženje da ovo javno preduzeće nije u stanju da sa raspoloživom mehanizacijom, odgovori svim zadacima.

I pored toga, radnici „Vodovoda“ i dalje postupaju po ugovoru koji imaju sa Gradom, dok „Sloga“ ruši veće objekte.

Inače, postupak nalaže da po prijavi, građevinski ispektor Gradske uprave, postupajući po službenoj dužnosti, izlazi na teren u zakonskom roku i proverava da li postoji odobrenje za izgradnju i da li se postupa u skladu sa projektnom dokumentacijom.

U slučaju nepoštovanja propisa, pokreće se postupak prinudnog izvršenja spornih radova, a rušenje plaća vlasnik bespravno izgrađenog objekta.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: