Lazović: Ne znam po kom osnovu sam priveden u policiju 1

Aktivista i kandidat za odbornika Inicijative Ne davimo Beograd Radomir Lazović priveden je u nedelju na informativni razgovor zbog ispisivanja natpisa „Mesto zločina“ u Hercegovačkoj ulici.

On je u policiji proveo dva sata, i kako kaže za naš list, nije želeo da odgovara na pitanja „zbog čega je to radio i sa kojim ciljem“.

– Neverovatno je da kad god aktivisti Inicijative u Hercegovačkoj ulici razviju transparent ili na ogradi napišu „mesto zločina“, automatski se pojavi policija i reaguje. Gde je bila u noći kada su rušene zgrade u Savamali – kaže Lazović za Danas. On dodaje da je Inicijativa četiri puta do sada izvodila slične akcije u Hercegovačkoj i da je uvek pristizao veliki broj policajaca, ali da do sada nije bilo provođenja.

– Ne znam po kom osnovu sam bio u policiji, s obzirom da mi je komunalna policija pre privođenja napisala kaznu – ističe Lazović.

Inicijativa Ne davimo Beograd je podsetila da su u izbornoj noći, aprila 2016. godine, maskirani ljudi sa bagerima porušili objekte u Hercegovačkoj ulici. „Te noći, policija je uprkos pozivima građana odbila da izađe na mesto zločina, ali su i prošli i ovaj put, pri ispisivanju natpisa „Mesto zločina“, reagovale brojne snage bezbednosti koje su ovaj put i privele našeg aktivistu. Skoro dve godine od rušenja u Savamali počinioci nisu odgovarali za zločin čije zataškavanje je umnogome prevazišlo samo početno delo i tako ogolilo i demaskiralo politiku i način vladanja Srpske napredne stranke“, navodi se u saopštenju Inicijative i dodaje da je mehanizam koji su prepoznali pri sprovođenju projekta „Beograd na vodi“, primenjivan i na mnogo drugih mesta u gradu „gde se otimaju javna dobra kako bi se obezbedio profit podobnim investitorima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari