Život i ljudi

0

U Srbiji do petka ledeni dani, u četvrtak temperatura i do minus 20

Autor: JU

Izvor: Beta

U Srbiji do petka ledeni dani, u četvrtak temperatura i do minus 20

Izvor: Foto: pixabay

U petak i u subotu ujutro se očekuje kiša koja će se mestimično lediti na tlu, navodi RHMZ.

Najniža temperatura biće od minus 12 do minus sedam stepeni, a u četvrtak i do minus 20. Najviša dnevna temperatura biće od minus osam do minus tri stepena.

U Srbiji će sutra biti oblačno i veoma hladno, ujutro mestimično sa slabim snegom, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Od sredine dana se očekuje postepen prestanak snega, od popodneva delimično razvedravanje.

Duvaće slab, promenljiv vetar, koji će od sredine dana povremeno biti umeren. Jutarnja temperatura biće od minus 13, do minus osam stepeni, a najviša dnevna od minus osam, do minus tri stepena.

I u Beogradu će sutra biti oblačno i veoma hladno, ujutro povremeno sa slabim snegom, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača, a od sredine dana se očekuje postepen prestanak snega, a zatim delimično razvedravanje. Jutarnja temperatura biće oko minus devet stepeni, a najviša dnevna oko minus pet stepeni.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, u Srbiji će u četvrtak ujutro biti izuzetno hladno, u većini mesta najniža temperatura od minus 20, do minus 14 stepeni. Tokom dana se očekuje postepeno naoblačenje sa jugozapada, a od popodneva mestimično i sneg.

Do kraja perioda biće umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, na planinama sa susnežicom i snegom, u petak tokom dana i u subotu ujutro mestimično s kišom koja će se lediti na tlu.

Do nedelje u košavskom području jak vetar.

Od petka će temperatura biti u postepenom porastu.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za sredu, 28. februar:

Očekuju se uobičajene tegobe većine hroničnih bolesnika, a oprez se savetuje osobama s cerebrovaskularnim, srčanim i psihičkim problemima.

Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR