Sud vratio ODBORNIČKI MANDAT Andonovu

Lokalne vesti - Utorak 27.02.2018 - 12:30

Upravni sud doneo je presudu po kojoj se poništava odluka Skupštine grada Vranja o nepotvrđivanju odborničkog mandata Igoru Andonovu, predsedniku GrO SDS-a.

Andonov: Potonje odluke Skupštine grada su nelegalne FOTO: D. Ristić/OK Radio Andonov: Potonje odluke Skupštine grada su nelegalne FOTO: D. Ristić/OK Radio

Odbornička većina u gradskom parlamentu na sednici 28. decembra nije glasala za verifikaciju odborničkog mandata, iako su se za to stekli zakonski uslovi.

Naime, Andonov je podneo zahtev za verifikaciju umesto odbornice SDS-a Slavice Sotirović, koja je prethodno vratila mandat iz principijelnih razloga.

Predsednik vranjskog SDS-a kaže za OK Radio da je odluka Upravnog suda očekivana.

- Ma kakvo da je pravosuđe u Srbiji, sud ipak nije prekršio zakon kao što je to učinila bahata većina u gradskom parlamentu – ocenjuje Andonov.

On dodaje i da se Upravni sud oglasio nenadležnim po drugoj tački žalbe u kojoj je šef vranjskog SDS-a tražio poništenje odluka lokalnog parlamenta koje su donete na sednicama od 28. decembra i 25. januara.

Prema njegovim rečima, na ove dve sednice odluke je donosilo 64 odbornika iako je moralo da ih bude 65.

- Te odluke o programima i planovima javnih preduzeća i ustanova su praktično nelegalne, tako da je nelegalno i njihovo finansiranje.

Ja ću uputiti žalbu i Ustavnom sudu i očekujem da i on odluči u moju korist, što će značiti uvođenje privremenih mera u vranjsku lokalnu samoupravu
– navodi Igor Andonov.

SDS je do najave ulaska SPS-a u lokalnu vlast bio u koaliciji sa SNS-om, a Andonov je bio na poziciji zamenika gradonačelnika.

Proletos je podneo ostavku na funkciju, a lokalni odbor SDS-a je prešao u opoziciju.


Na pomenutoj sednici, zajedno sa Andonovim, zasedanje Skupštine Grada napustili su i odbornici DS-a.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: