Vesti

0

Maja Gojković i ministar spoljnih poslova Irana: Prijateljski bilateralni odnosi Srbije i Irana

Autor: JU

Izvor: Beta

Maja Gojković i ministar spoljnih poslova Irana: Prijateljski bilateralni odnosi Srbije i Irana

Izvor: Foto: Beta / Milan Obradović

Kako je saopštila Skupština Srbije, oni su na sastanku u Beogradu ocenili da postoje velike mogućnosti za razvoj ekonomskih odnosa, kao i da je ukidanje viza otvorilo nova vrata saradnje u oblasti privrede i turizma.

Ministar spoljnih poslova Irana ukazao je da će dodatni impuls jačanju ekonomskih i turističkih veza dati otvaranje direktne avio linije između Beograda i Teherana od 8. marta, posle 28 godina.

Gojković je zahvalila Iranu na principijelnom stavu po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Naveli su da je napravljen veliki iskorak u saradnji dva parlamenta na svim nivoima i izrazili očekivanje da će u narednom periodu doći i do povećanja robne razmene, razvoja saradnje u oblasti visoke tehnologije, građevine, medicine i na drugim poljima.

Zarif je preneo predsednici Skupštine Srbije da će predsednik Islamske konsultativne skupštine Irana Ali Laridžani, na njen poziv, doći u posetu Srbiji u drugoj polovini ove godine i zahvalio na ulozi Gojković u unapređenju odnosa dve zemlje.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR