Info

Arsenijević ponovo izabran za rektora

Autor: Branko Vukašinović
14:50 | Utorak, 27 02 2018

Rektor kragujevačkog Univerziteta Nebojša Arsenijević reizabran je na tu funkciju, na mandatni period od tri godine, na današnjoj sednici Saveta ove visokoškolske ustanove.  

Savet Univerziteta u Kragujevcu čini 19 članova, 13 nastavnika ove visokoškolske ustanove, troje studenata i tri predstavnika Vlade Republike Srbije koji nisu imenovani. Na današnjoj sednici bilo je prisutno 15 članova, od njih 16. Tajnim glasanjem 14 članova Saveta se izjasnilo da podržava Arsenijevića, dok je jedan listić bio nevažeći. 

Arsenijević, kome novi mandat počinje da teče od 1. septembra tekuće godine, bio je jedini kandidat za to mesto, a prošle nedelje dobio je i podršku Senata. 

Podsetimo, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uložilo je prigovor Univerzitetu u Kragujevcu, nakon što je Senat ove visokoškolske ustanove jednoglasno predložio dosadašnjeg rektora Nebojšu Arsenijevića ponovo na tu funkciju.

Resorni ministar Mladen Šarčević nedavno je izjavio da bi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja moglo tek početkom maja da smeni rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojšu Arsenijevića zbog nepravilnosti koje je utvrdila prosvetna inspekcija. 

Povodom svih dešavanja na Univerzitetu u Kragujevcu nedavno se oglasio i sam rektor Nebojša Arsenijević koji je izjavio da neće podneti ostavku na tu funkciju i negirao je sve optužbe, tvrdeći da mu je afera nameštena. Opširnije o tome ovde: Arsenijević bez ostavke: Afera nameštena, dobijam pisma od “mrtvih”, boriću se istinom do kraja.