Policajci dobijaju spomenik u Beogradu

Beta

27. 02. 2018. u 15:27

Obeležje u znak sećanja na stradale pripadnike MUP-a podiže se na inicijativu ministra Nebojše Stefanovića

Полицајци добијају споменик у Београду

Nebojša Stefanović i Siniša Mali
Foto: Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpisali su danas Protokol o saradnji na podizanju spomen-obeležja policajcima i drugim pripadnicima MUP-a koji su poginuli braneći Srbiju.

Navodeći da bi spomenik mogao biti otkriven u maju u Beogradu, Stefanović je kazao da MUP time želi da oda počast svim policajcima koji su dali živote da bi sačuvali sigurnost građana.

"Ovo će biti spomen-obeležje koje će podsećati ljude na ogromnu žrtvu i težinu posla koji policajci obavljaju, ali će biti i mesto gde će građani Beograda, moći da vide ko su ljudi koji su se borili i dali živote za njih", rekao je Stefanović a preneo MUP.

Pročitajte još - Stefanović: Okosnica naše politike briga o ljudima


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali podržao je inicijativu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića za podizanje spomen-obeležja, ocenjujući da potpisani sporazum pokazuje veliko poštovanje prema svim pripadnicima policije koji su dali svoje živote za bezbednost.

"Naša je obaveza da čuvamo uspomenu na sve njih i zbog toga smo podržali podizanje ovog spomen-obeležja", kazao je Mali navodeći da će Grad Beograd preko javnog preduzeća "Zelenilo" preuzeti brigu o okruženju spomenika, dok će "Javno osvetljenje" voditi računa o rasveti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije