Vesti

0

Putevi Srbije: Prohodni auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda

Autor: JU

Izvor: Beta

Putevi Srbije: Prohodni auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda

Izvor: Foto: Beta / Dragan Gojić

Navodi se da se državni putevi trećeg prioriteta, u koje spadaju lokalni i seoski putevi, čiste tek nakon što se u potpunosti očiste državni putevi prvog i drugog reda.

"Putevi Srbije" saopštili su da je zbog najave ledenih dana i temperatura na snazi četvrti stepen pripravnosti koji podrazumeva da je sva raspoloživa mehanizacija 24 časa angažovana na terenu, dok ekipe putara rade na raščišćavanju snega."Angažovanost mehanizacije, može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, a putari su spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu", piše u saopštenju.

"Putevi Srbije" su saopštili i da raspolažu sa 68.561 tona soli što je kako se navodi, "dovoljna količina", sa 102.000 tona kamenog agregata i rizle i oko 1.500 tona hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa.

Navodi se da se posebna pažnja poklanja održavanju mosta "Gazela", prevoja Bubanj Potok, Begaljičkom Brdu, prevoja "Mečka", Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevoja na Fruškoj Gori, mostu Beška, prevoja Jaram na putu Brzeće-Kopaonik.

"Putevi Srbije" apelovali su na učesnike u saobraćaju da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR