Vesti

0

PSG traži ostavku Upravnog odbora RTV

Autor: AP

Izvor: Beta

PSG traži ostavku Upravnog odbora RTV

Izvor: Foto: Medija centar

Milenković je u otvorenom pismu Upravnom odboru RTV naveo da su gledanost, uticaj i poverenje u tu medijsku kuću danas "na istorijskom minimumu".

Optužio ih je da su odgovorni i za političke čistke koje su se na RTV desile u maju 2016. godine, kao i za postojanje cenzure, autocenzure i "crnih listi" na RTV.

Milenković je dodao da predstavnici sindikata svedoče da javnim servisom "caruje mobing", a istovremeno se ne poštuju sudske presude, poput slučaja smenjenog direktora programa RTV-a Slobodana Arežine.

"Kad bismo poverovali 'informativnim' sadržajima RTV, zaključili bismo kako su jedini političari koji u Vojvodini danas uopšte postoje: Vučić, Mirović i Vučević. Stoga vas, pošto ste svakako obavešteniji, molim da javnost upoznate sa time kada je i čijim to dekretom u Vojvodini, ali i čitavoj Srbiji, ukinuta opozicija", upitao je Milenković.

On je ocenio da gledaoci i pretplatnici "crvene od stida" zbog onoga u šta se RTV pretvorila, a istovremeno Upravni odbor se opredelio za "oportunističko ćutanje".

"Takvo ćutanje vas ni u koliko ne oslobađa od odgovornosti, naprotiv", poručio je Milenković.

Prema njegovim rečima, čast RTV-a danas brani nekoliko profesionalaca kojima je još uvek dozvoljeno da rade.

"Njihova imena ne spominjem da ih ne bih izložio novim neprijatnostima. Jer, svakako je neprijatno raditi u RTV danas ─ čak i više nego gledati ga. Jedini kojima, nažalost, nije neprijatno ste vi. A moralo bi biti! Zapravo, siguran sam da je najneprijatnije upravo vama - ako ni zbog čega drugog onda zato što i vi živite u ovom gradu i pokrajini", naveo je Milenković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR