Sefaj: Bivši lideri OVK nisu više na poternicama Interpola

Tanjug

27. 02. 2018. u 18:15

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Flamur Sefaj tvrdi da je dobio potvrdu Interpola da je ova organizacija ukinula poternice za bivšim članovima OVK, koje Srbija tereti za ratne zločine

Сефај: Бивши лидери ОВК нису више на потерницама Интерпола

Foto Arhiva VN

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Flamur Sefaj tvrdi da je dobio potvrdu Interpola da je ova organizacija ukinula poternice za bivšim članovima OVK, koje Srbija tereti za ratne zločine.

Sefaj je pred parlamentarnim odborom za unutrašnje poslove govorio o zahtevu Kosova za članstvo u Interpolu, prenosi Gazeta Ekspres.

On je rekao je da je dobio potvrdu Interpola da su ukinute poternice za članovima OVK koje Srbija tereti za ratne zločine. Lista je uključivala kosovske političke lidere i ličnosti koji su tokom sukoba 1998-99. na Kosovu bili visoki komandanti OVK, navodi list.

Sefaj tvrdi i da ima uveravanja generalnog sekretara Interpola Jirgena Sstoka da Kosovo ne mora ponovo da aplicira za članstvo u Interpolu, već da je dovoljno samo da ga članice Interpola uvrste u agendu svojih redovnih sastanaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Vlada Legenda

27.02.2018. 18:31

Ima sud iznad svih za ta njihova zlodela.....odgovaraće, neka ne brinu,uskoro!

Anarhista

27.02.2018. 18:33

За њих постоји само један интерпол, Смрт не-Србима.

Čika Velja

27.02.2018. 21:51

Interpolova poternica za osumnjicene za ratne zlocine se skidaju kad se okonca sudski postupak,a osumnjiceni pusti ili optuzi...drugacije NE!!! To je po zakonu,a po obicaju siptari i dalje lazu!!!