Profesor štrajkuje glađu

I. M.

27. 02. 2018. u 19:14

Protest prof. dr Dušana Glišovića sa beogradskog Filološkog fakulteta. Ljut jer se ne sastaje veće, pa ne može da bude izabran

Професор штрајкује глађу

Foto N. Skenderija

U "IZLOGU" Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu od od ponedeljka štrajkuje glađu prof. dr Dušan Glišović. Na ovakav vid protesta odlučio se jer njegove kolege ne dolaze na sednice nastavno-naučnog veća. Zbog toga, kaže, već šest meseci čeka da se uspostavi kvorum, kako bi bio raspisan konkurs za mesto redovnog profesora nemačke književnosti, za koje on, kako tvrdi, ispunjava sve uslove. Glišović sada radi kao vanredni profesor na istom predmetu.


- Pokušavam da skrenem pažnju na problem da članovi veća ne ispunjavaju svoju obavezu i ne dolaze na sednice - kaže Glišović za "Novosti". - Ne mogu da sudim o tome da li će me izabrati, ali moraju da raspišu konkurs.

Profesor Glišović smatra da nema nikakav lični problem sa članovima veća, te da bojkot nije uperen protiv njih, već je to, tvrdi, manir koji se ponavlja godinama. On navodi da su neke njegove kolege i po dve godine čekale na raspisivanje konkursa i izbor u zvanje.

- Niko mi se još nije zvanično obratio, a sledeća sednica zakazana je za sedmi mart. Nadam se da će tada biti raspisan konkurs - kaže Glišović, koji ni noću ne ide sa fakulteta, već se samo iz "izloga" u Knez Mihailovoj preseli u svoj kabinet. U hodnik, u kome provodi dane, doneo je radijator, bokal za vodu i laptop.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Studentkinja

28.02.2018. 12:22

Profesori na Filološkom ne dolaze ni na predavanja, a i ako dođu, predavanje se svodi na na . Jako je malo onih kojima je stalo da naučimo nešto. Plus je školarina 119000, bonus nam je omalovažavanje i vređanje od strane uprave fakulteta. Ovde školarina ne vredi ni 100evra a ne preko 1000e!

михаило

02.03.2018. 20:08

Сагкасан с претходним коментаром, годинама сам упућен у збивања на Филолошком факултету, на којем царује непотизам (запошљавају се потомци декана и професора иако нису из струке), не кажњвају плагијати и аутоплагојати, објављују научни радови у на брзину проглашеним факултетским часописима које нико у свету не уважава и не цитира (уосталом, мало ко је уопште цитиран у међународним часописима), капом и шаком се деле докторати /у моди је библиотеркарство)... Све мирише на принудну управу!