Vesti

0

Apostolova: Ratifikujte sporazum, pomozite nam da bi smo vam mi pomogli"Sutra nemojte propustiti priliku.

Autor: AP

Izvor: Beta

Apostolova: Ratifikujte sporazum, pomozite nam da bi smo vam mi pomogli"Sutra nemojte propustiti priliku.

Izvor: Foto: PrtScn

Molim vas da nam pomognete kako bi smo vam mi mogli pomoći", kazala je Apostolova tokom sastanka sa predsednikom Skupštine Kosova Kadri Veseljijem.

Ona je ocenila da je Kosovo poslednjih nedelja napravilo značajne korake ka ratifikaciji sporazuma o demarkaciji, što je visoko ocenjeno.

"Želim da vam kažem da smo blizu da rešimo ovo pitanje, zato verujem da sutra mora da se potipše ratifikacija, jer će to biti značajan korak na putu liberalizacije", kazala je Apostolova.

"Kosovo treba da nastavi borbu protiv korupcije, ali nas ratifikacija približava liberalizaciji viza”, kazala je ona a prenosi kancelarije za medije predsednika Skupštine Kosova.

Predsednik Veselji rekao je da je narod Kosova u istoriji izgubio mnogo prilika i da neće dozvoliti da se to dogodi i sada.

Rekao je da je Kosovo u potpunosti opredeljeno za evroatlanski put i stalno prijateljstvo sa SAD.

Kosovo će nastaviti da ostvaruje sve uslove koje je utvrdila EU, kazao je Veselji i dodao da liberalizacija treba da se dogodi ratifikacijoim sporazuma o demarkaciji.

"Kosovo i njeni građani imaju potrebe za dobrim vestima i dobiće ih već sutra. Ratifikacija daje jasan signal za evropsku perspektivu Kosova i mi očekujemo da nam EU pomogne na evroatlanskom putu", kazao je Veselji.

Skupština Kosova će na sednici zakazanoj za sutra razmotriti predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Prema do sada poznatim stavovima političkih stranaka, ratifikaciju će podržati poslanici DPK, DSK, ABK, ANK i Socijademorkatske inicijative, kao i poslanici manjina sa izuzetkom Srpske liste.

Protiv ratifikacije se izjasnilo i Samoopredeljenje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR